Dopravní policie trpí chorobnou podezřívavostí

Kdekdo to občas riskne, a po „jednom“ (dvou, třech atd.)usedne za volant a podaří se mu dojet bez většího problému do cíle.

Jízdu mu sice trošičku zkomplikuje třeba neposlušné chodidlo, které se netrefí na plynový pedál, nebo zemdlené prsty, které se pustí volantu, avšak při trošce štěstí se to dohromady ani nepozná.

Horší je, když štěstěna takového řidiče opustí- vůbec  nejhorší ovšem je, když se úplně nevinný majitel vozidla ocitne v podezření, že to byl snad on, kdo havarovaný vůz řídil, a navíc pod vlivem společenské únavy.

Do tak nezáviděníhodné situace se podle televize Nova dostal v neděli ráno na dálnici D7 jistý pan Stupčuk, majitel vozu a shodou okolností i poslanecké imunity.

 Když přijela na místo policie, byl u svého rozbitého auta pouze on. Policii ale tvrdil, že neřídil. Kdo byl za volantem, indiskrétně říct nechtěl a odmítl dechovou zkoušku.

Podle informací televize Nova opilý zřejmě byl a do dálničního značení sám narazil – což je ovšem hodně za vlasy přitažená dedukce.

Je totiž víc než pravděpodobné, že samořiditelné auto vyrazilo z garáže naproti svému majiteli, který na Dé sedmičce dokončoval noční pochodové cvičení.

 Jenomže vykládejte našim policistům, kteří jsou sto let za opicemi něco o robotickém voze bez řidiče „Embéčko“, které už dnes – kromě pana poslance u nás – testují i v Americe pod krycím názvem „Shelley.“

 

 

Autor: Jan Dvořák | středa 10.2.2016 14:50 | karma článku: 27,77 | přečteno: 1188x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0