Dobrá věc se nepodařila! Topka opět v nešlechtických rukách

Do víkendového sjezdu TOP 09 vkládali mnozí spoluobčané velké naděje. Doufali, že strana se pro ně opět stane volitelnou, neboť v čele už nebude mít plebejce, jako byl Pospíšil, ale šlechtice Czernina.

Nestalo se tak. O pouhých patnáct hlasů „ukradla“  prostá poslankyně z lidu, žena bez erbu, Pekarová, předsednické místo muži stejně modré krve, jakou má nedostižitelný expředseda kníže Schwarzenberg.

Kontinuita šlechtického předsedování přervaná Kalouskem a Pospíšilem, žel, přervanou zůstane. A  není ani špetka naděje, že by snad paní Pekarová mohla získat šlechtický titul alespoň dodatečně, třeba od anglické královny, nebo si jej v e- shoppu jednoduše zakoupit.

K nápravě může dojít bohužel až za dva roky, kdy se znovu bude volit vedení. Topka by si do svého čela novou, tedy modrou krev, zasloužila. Zatím však šlechtic Tomáš Zachariáš Josef Maria Děpolt Rudolf Kazimír Hostislav hrabě Czernin, přivyklý ústrkům ze strany plebejské společnosti, bude prvním „náměstkem“ paní Markéty Adamové Pekarové a bude hrát ve straně druhé housle, jako hrával ve věži Dalibor von Kozojed.

Pekarová bláhově věří, že přes všechny rozdíly se tomuto společensky nerovnému tandemu vbrzku podaří stranu dostat na vyšší úroveň. (Alespoň na 5 procent voličské přízně, aby ze sněmovny nevypadla.)

Je však otázkou, jestli hlavní volební hit – prosazení Eura - je spolehlivým tahákem aspoň pro ony dvě tři procenta (ne kavárenských) voličů, které topka nutně potřebuje ke sněmovnímu přežití, nebo zda je to spíš ještě spolehlivější cesta do hrobu.      

 

Autor: Jan Dvořák | pondělí 25.11.2019 11:44 | karma článku: 33,94 | přečteno: 1439x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0