Do půl roku bude u nás po covidu, i bez Prymuly, je si jistý premiér

Premiér Babiš se už smířil s tím, že nynější volby se konají v atmosféře obviňování vlády a jeho osobně z neutěšené covidové situace, která podle opozičních lídrů prý tak kritická být nemusela.

Přes všechno, co se na hlavu premiéra navalilo, si nezoufá. V podstatě je šťastný z toho, že pandemie si pospíšila, že přišla už letos, a ne až za rok, kdy se budou konat volby „opravdické.“ To by skutečně mohla být pohroma.

Teď vsadil na Prymulu, že zemi co nejdřív vyvede z krizového epidemiologického vývoje. Ale co když to do začátku ostré volební kampaně nestihne? Bude to pro další vládnutí znamenat konec?

Premiér není zase takový naiva, aby svůj osud vložil do rukou pouze jednoho plukovníka a neměl by přitom vytypovaného paralelního odborníka.. Chystá se obrátit na ještě vyšší šarži, až úplně nahoru, ke všemohoucímu..

U premiéra se ale objevil ještě jiný specialista s pověstí kouzelníka, a nabídl mu za velmi výhodných podmínek pomoc. Slíbil, že místo drahých léků, vakcín, jipek, testů a ventilátorů, vystačí se zaříkáváním covidu.

-Tvrdíte, že jako šaman byste dokázal naši zemi zbavit covidu a chtěl byste za to jabloneckou bižuterii pro celou osadu? To by se mi hodilo, aby byl do sněmovních voleb už pokoj, aby se do mě pořád nestrefovali.

Nechte mi na vás spojení, a když Prymula do Vánoc s čísly nepohne, tak se vám ozvu.

 

Pokud se na šamana premiér spolehne, musí pak ovšem nějak přijatelně vysvětlit kardinálu Dukovi nepříjemnou záležitost. Proč sejde z nápadu, který mu sdělil, a jemu se moc líbil – aby Agrofert financoval urychlené postavení super kaple na Václaváku zasvěcené patronům nemocných, která měla obměkčit boha, aby zemi co nejdřív zbavil pandemie.

Proč ovšem sponzorovat Boha, když šamanovi stačí pár cetek.      

 

Autor: Jan Dvořák | sobota 3.10.2020 8:55 | karma článku: 11,58 | přečteno: 460x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0