Dneska ti to šlo jako vždycky výborně , Karle - tak se má mluvit o Mistru Šípovi

Skoro ředitel televize Karel šíp dal padáka dlouholetému režisérovi Všechnopárty za to, že se neudržel a začal se před komparzem (publikum) předvádět jakoby  snad pánem natáčení byl on, a necitlivě se zmínil o úrovni Šípova výkonu.

Tím si opravdu dovolil moc. Zřejmě mu musely – s prominutím – prdnout nervy, když vystoupil ze svého služebného postavení tichého registrátora a následného korektora Mistrových verbálních kreací, a vyjádřil názor, na který se ho nikdo, tedy pan Šíp určitě, neptal. "Dneska ti to Karle moc nešlo".

To ovšem ten necitlivý režisérský neumětel zkusil poprvé a naposledy, a teď ponese následky. Z vysoké laťky Šípovy bezkonkurenční umělecké zábavy, na níž se přihříval, teď bude nucen drasticky slevit!   Vrátí  se k podobným  televizním „etudám“ jako byly Milenci a vrazi, Zločin v Polné nebo na jevišti Smrt obchodního cestujícího. Jak se říká: Mlčeti zlato. Nebo také: Nechoď rejžo s pány na led..

Lze doufat, že nový režisér bude lepší psycholog a Mistrovi nezavdá příčinu, aby se rozzlobil a byl zlý. Tentokrát to vyřešila výměna, ale nedej bůh, aby při Mistrově rozčílení přinesla konečné řešení pepka.   

Předpokládejme, že  případné drobounké výhradičky sdělí  budoucí režisér s potřebným taktem:

Karle, dneska ti to šlo moc, moc výborně, ale zkusíme to ještě jednou, ale ne kvůli těm překecům, to je u tebe normální, to se vystříhá, ale zkus v tom dalším jetí se neptat pana doktora na zážitky z ordinace, když je to ornitolog, a pak se té koulařky neptej, v jakém baletu jí na podzim můžeme v Národním vidět.

Tak ještě jednou, abychom ty mušky vychytali. Jo, a publikum už u toho být nemusí, to tam vrazíme ve střižně z toho předchozího jetí. Nasmáli se ti už dost.

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pondělí 14.8.2017 9:49 | karma článku: 28,45 | přečteno: 2094x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0