Dnes po půlnoci se narovná podnikatelské prostředí, počkejme si na to

´Byl to ten slavný den, kdy k nám byl zaveden elektrický evidenční systém tržeb´ , budou si s otevírací hodinou ve čtvrtek radostně popěvovat podnikatelé.

Neuvěřitelné se stane skutkem – aspoň doufejme, že tomu tak bude, že ostrý start se povede stejně bezzávadově jako dosud ke spokojenosti uživatelů probíhá provoz tupý, zkušební.

K zahájení celoplošného provozu dojde přesně podle zákona, a to s první milisekundou nového dne po dnešní půlnoci, aby i v nočních lokálech a v non stop zařízeních nebyli na novém komfortu EET nijak kráceni a nemuseli čekat až do rána.

Přes všechny koaliční rozmíšky a napětí mezi premiérem a ministrem financí se slavnostního spuštění EET za přítomnosti médií a živého přenosu do všech kanálů, oba politici účastní společně.

Premiérovi se podle zdroje „do toho moc nechtělo“, ČSSD by uvítala, kdyby se v systému spíš než drobné mouchy objevily pořádné masařky a šly by pak na Babišovu hlavu, avšak vicepremiér na Sobotkově přítomnosti trval - zřejmě v duchu známé fráze, že „společně chyceni, společně oběšeni.“

-Pane ministře, tak který drát přestřihneme jako první? Ten váš, červený, nebo ten můj, zelený?

-Čo ja viem? Vy ste tu premiér.

 

No, snad se dohodnou, a nevybouchne jim to. Šlo by o škodu s nedozírnými následky, 18 očekávaných  miliard by bylo v čudu.
 

Autor: Jan Dvořák | středa 30.11.2016 18:42 | karma článku: 22,81 | přečteno: 789x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0