Dementi ke Kocábovi

Neuvěřitelná informace, která se  v poledne objevila na serveru TÝDEN cz. - totiž, že Michal Kocáb se stal velmi horkým kandidátem na Nobelovu cenu míru a  že získává v té věci masovou podporu už více než třemi desítkami podpisů, přičemž mu sympatie  vyjádřili i Barak Obama, Michail Gorbačov či doc. Chocholoušek, se ukázala jako záludná mystifikace.

Pochází z dílny  dosud neznámého hackera, který se naboural do redakční sítě.  Z bleskového auditu vyplývá, že dotyčný už dlouhodobě některé informace buď zkresloval - zprvu nenápadně, jen obměnou slov či číselných údajů, později doplněním celých řádků - nebo takové, které byly na hranici uvěřitelnosti (např. maškarní ples K9 či položení věnce Bohuslava Sobotky u Haškova hrobu a pod.) si  zcela vymyslel.

Případ  školácky průhledné mystifikace - o Kocábově kandidatuře - se  dnes objevil poprvé. Pracovníkům serveru se sice na několik desítek vteřin zprávu odstranit podařilo, ale  teď už tam je opět. Neví se, zda je vůbec možné se ji zbavit trvale. V této souvislosti může  dojít  k  masové  citaci  zprávy jinými  médii  (viz IDNES.cz) s nepřiznivými důsledky na veřejné mínění.  Redakce apeluje na zdravý rozum návštěvníků, kteří takové absurditě neuvěří a naopak uvěří tomu, že si z nich redakce legraci nedělá.

TÝDEN cz. zároveň upozornňuje, že informace o tom, že Alfréd Nobel se v hrobě obrátil, není falzem a Stockholm ji  potvrdil hned ze tří zrojů přímo z  Norra begravningsplatsen, kde je vynálezce pohřben.  

 

-jdv-   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 26.1.2011 13:22 | karma článku: 26,80 | přečteno: 2013x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0