ČT má kanál pro seniory – opakování (pořadů do kolečka) je matka moudrosti

Na domovní chodbě: -Pane docent, co říkáte tomu, že ode dneška televize spustí trojku? - Bylo už na čase, pane sousede.

Protože Česká za komerčními televizemi v počtu kanálů pokulhává, vzhledem k tomu, kolik by si jich za naše poplatky mohla dovolit. A na co se ten kanál bude specializovat? ČT art už máme, takže..

-Neart, neart to bude. Pro starý lidi, prý aby přišli na jiné myšlenky, než furt dumat nad virem, jestli je skolí nebo neskolí, když jim, vlastně tedy nám, zakázal Babiš pohybovat se venku. Tak aspoň u bedny budeme sedět díky programu jako přibití a ukrátíme si čas. Ale bohužel jenom do pěti, abychom se dál už nerozptylovali a  mohli se politicky poučit čtyřiadvacítkou, Událostmi, Devadesátkou a nakonec aby nás dorazily Události, Komentáře.

-A co tedy budou vysílat?

* * * * * *

V generální ředitelně (Kavek)

-Šéfe,  můžeme  to spustit.

- A koncepce? Jako vždycky?

-Jako vždycky. Pořady od roku 1955 do roku 1989 včetně. Hezky podle abecedy. Nejdřív všechno Best of  retro v pořadí názvů od A – dál tedy B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N.

 - Souhlas. Pak přijde Ó..

-Ale ne, šéfe. Inovovali jsme. Dál to vezme v názvech odzadu.

- To je ale nápad! To znamená, že bude Z, Y, W a dál, dál..

-Ehm, před W je ještě – teda odzadu – X , potom to V a pak dál až k O. 

- Vždyť já vím. Hlavně, že nebude problém na písmena napasovat příslušný pořad..

-To je to nejmenší. Přece máme celý Zelenkův archiv, a tak dáme od N Nemocnici, od O Okres na Severu od I Inženýrskou odyseu,.  od S všechny Silvestry, a od G můžeme dát jak Gottwalda, tak Gotta. No prostě na každé písmeno se dostane i několikrát. Ale musíme to dobře naplánovat, abychom náhodou ten samý kus nevysílali třeba den předtím jako hlavní pořad na jedničce nebo příští den dopoledne na  dvojce.. To ovšem díky počítačům zvládneme. 

Zásadní je, že mezi pořady budeme vkládat hlasatele.

-Ale my přece žádné už dávno nemáme.. Snad ty někdejší  hlasatelky nechcete repasovat?  To bychom neměli už ani na prémie, víte, kolik by nás taková animace u Pixelů stála?!

-  Proč trikovat?  Provázet budou Gumáci. Už na nich v  mitasce makají.  Do začátku zaskočí Jů a Hele..

* * * * * *

Na chodbě:

- Prý nám tím kanálem chtějí připomenout naše mládí, kdy jsme ještě byli jurové. Myslíte, že  budou vysílat třeba taky esenbácký Maják a Ein Kessel Buntes?

-To nevím, ale mohli by konečně dát Zemana.

-Ten na Kavky nepůjde.

-Já myslel Zemana, Honzu.

-Tak major by tam po té  dlouhé veřejno právní karanténě jít už mohl.

-Pak by se taky šiklo, aby každý den v půl páté, na závěr kanálu, dávali záznamy dobových Televizních novin. To by člověk při nich hned omládl  a připomněl by si, co všechno tenkrát bylo, a nebylo..  Co myslíte?

* * * * * *

V ředitelně

-.. a vysílání budeme končit silným emočním zážitkem, aby si pamětníci poplakali nad reprízou tehdejších hlavních zpráv.…

  

-----------------------

Ne každý však zvládne D3 naladit,  když  předtím už měl dost problémů s přechodem na  DVB - T2,  a musel dvakrát přelaďovat všechny kanály,  a teď by měl  ladit znovu.Ředitelství ČT  proto zřídilo non-stop přelaďovací  službu, kdy se do bytu ve sjednaný čas objeví spolehlivý specialista. 

 ZDE  

Autor: Jan Dvořák | pondělí 23.3.2020 7:13 | karma článku: 22,14 | přečteno: 757x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0