Copak Zeman může za to, že v kuřárně byl zrovna Lavrov?

  Tak jako v pátek se na tomto blogu exkluzivně podařilo z vizuálního záznamu Angely Merkelové odezíráním z jejích úst zjistit, co rozčileně říká V. Putinovi při jednání v Miláně, dnes na tomto blogu odhalování pokračuje.

Podnětem k investigativnímu kroku se stala štiplavá poznámka v sobotním vydání listu MF DNES. Hlavu státu nepřímo označuje za užitečného - vždyť všichni dobře víme za koho, který prý posloužil ruským zájmům. Měl to učinit tím, že v Miláně, kde souběžně probíhal euro-asijský summit, setrval prezident 40 minut mezi čtyřma očima (a kdoví mezi kolika štěnicemi) v srdečném rozhovoru při pár cigárkách a při presíčku s ruským ministrem zahraničí Lavrovem.

V poznámce autor přiřkl Zemanovi roli přitakávače Lavrovova obhajování ruského postoje vůči Ukrajině. Odkazuje se na Zemanovo dříve zveřejněné stanovisko, že nejde o agresi, ale o občanskou válku, nebo také jen o chřipku, a nikoli rakovinu, jak koflikt diagnostikoval na hradním koncílu jindy.

 Že autor poznámky  v MF DNES se šeredně mýlí, neboť při kuřbě o politiku v žádném případě nešlo, doložilo našemu zdroji velmi důvěryhodné „ucho“.

Nemohlo sice poskytnout z kuřáckého dialogu zvukový záznam, protože někdo ho smazal, avšak pracovník tajné služby (na místě přítomný postupně v převlecích jako zalévačka  květin, uklízeč a seřizovač hodin)  se snažil aspoň co nejvěrněji setkání obou politiků popsat.

Vedli jenom takové obvyklé kuřácké řeči. Znáte to. Ženský, fotbal, a tak. …O politice nepadlo ani slovo. Vlastně jednou jo, to když Lavrov říkal, že Ukrajinci dostali pořádně zakouřit. To mu tedy Zeman obdivně odkýval, a řekl, že je rád, že při té humanitární pomoci nezapomněli ani na kuřáky.“

A pak považujte MF DNES za serózní list. Zdraží o 2 koruny, a ještě pomlouvá prezidenta.

Majitel listu by aspoň jednou mohl učinit výjimku a dát najevo, "že takhle ne!"

      

 

Autor: Jan Dvořák | středa 22.10.2014 16:56 | karma článku: 17,52 | přečteno: 787x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0