Copak je Miloš Zeman snad anglická královna nebo německý prezident?

Není, to snad ví i každé školní děcko. Tím spíš, jestli ředitel školy patří k disidentům, kteří se odvážili Zemanův portrét, kde je jeho funkce uvedena, pověsit na důstojné místo ve třídě.

 

Kdo to ovšem neví,  jsou určitě přepjatí moralisté z pražských kaváren, Zemanovi oponenti, učitelé etiky, nepřevychovatelní konzervativci a samozřejmě někteří zapšklí novináři.

Těm vadí, že hlava státu dá už podruhé hodinový rozhovor v on-line vysílání bulvárnímu listu, jakoby prý nebulvárních novin a superveřejnoprávních médií nebylo u nás dost.

Aby anglická královna dala rozhovor listu The Sun, který ji nedávno ukázal na starých fotkách při rodinném hajlování, je zcela nemyslitelné. Bodejť by ne, když panovnice je od skutečného života odtržena a netuší, co poddaní opravdu chtějí, jak právě pohled „za plot“ královského paláce ji nesmírně zlidšťuje.   

 Zato Miloš Zeman se jako lidový politik upejpat nebude, ačkoli list ho ukázal doslova v nedbalkách a s odhaleným břichem. Je to jeho břicho za poctivě vydělané peníze, tak jako dolních deset miliónů břich.

 

Proč? Tak za prvé. Moravec má dovolenou, ale beztak bych nikdy k němu nešel po tom, jak o mně loni řekl, že jsem lhář.

Za druhé. Do rozhlasu bych taky nešel, jestliže ředitel zrušil Hovory, protože už předem se podělal z představy, že bych si znovu trochu zaperlil, a on by přišel o odměny, a možná i o místo.

A za třetí, tady si budu moct říct, co budu chtít, a to jazykem, kterému všichni rozumějí a nemusím brát ohledy, že to nebude všem vonět.

Přece se nebudu doprošovat o prostor v těch mediálních žumpách, když  tam o mě  beztak nestojí..

 

    

Autor: Jan Dvořák | neděle 2.8.2015 10:12 | karma článku: 27,59 | přečteno: 1009x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0