Co kdyby Macron na vlastní kůži zažil dopad směrnice o přechodné harmonizaci platů v EU?

Schůzka polorozpadlé V4, kde Fico válcoval Sobotku, konaná v městě Mozartových koulí pod rouškou tzv. Slavkovského formátu s rakouským kancléřem a francouzským prezidentem, prý očekávání premiérů nesplnila.

Šlo zejména o to, aby Macron přestal vyžadovat důsledné naplňování evropské směrnice, že pracovníci vyslaní z jedné země EU do druhé, mají tam po dobu výkonu práce pobírat stejnou denní mzdu jako místní. Známý je spor o platy řidičů.

Macron sice přislíbil, že bude hledat možný kompromis, ale vážně o něm neuvažuje. Možná by měl, aby předešel situaci,  že se nařízení bude jednou vztahovat i na politiky. Jak by to mohlo vypadat?

... Už jsem to spočítala. Za dnešek musíš dostat denní plat rakouského prezidenta, protože jsi v Rakousku, a ten vychází na 720 €, zatímco kdybys dřepěl doma, měl bys za dnešek jenom 533. Dobrý, ne? Skoro dvě stovky navíc.

Ale ne, aby tě napadlo jet do Česka, leda tak na dvě tři hodinky, abys nemusel brát ten jejich prezidentský plat, což je za den jenom 240 v eurech, to bys byl o 50% ztrátovej!

A vůbec už nelez k Maďarům. Prezident je tam žebrák, bere pouze třetinu toho, co ty, to si dovolit nemůžeme, rozumíš?

-Oui.

-Škoda, že v Unii není Amerika. To bychom si tam při návštěvě dost pomohli. Trump bere skoro dvojnásobek, co ty. To by sis pak za každý den mohl nechat doplatit 500 €.

Autor: Jan Dvořák | čtvrtek 24.8.2017 10:39 | karma článku: 29,72 | přečteno: 1243x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0