Co chtěl původně Miloš Zeman věnovat příteli Soukupovi?

Páteční oslava abrahamovin nejproduktivnější televizní persony na českých kanálech, Jaromíra Soukupa, měla punc výjimečnosti.

Ne na každý podobný večírek totiž dorazí sám – tedy spolu s ochrankou – prezident, a dokonce oslavence obdaruje darem nevyčíslitelné hodnoty, neboť je součástí jeho rodinného stříbra.

Všude se píše a ukazuje, že prezident daroval Jaromíru Soukupovi tradiční české hodinky PRIM, avšak detaily s tím spojené neví nikdo. Skoro nikdo, až na dobře informovaného psavce těchto řádků. Podělí se o ně, bude to ve veřejném zájmu.

 

-Drahý příteli, původně jsem ti chtěl věnovat zlaté hodinky POBĚDA s vodotryskem, které jsem dostal od Vladimira Vladimiroviče při minulé návštěvě Ruska. Ale pak jsem si uvědomil, že až příště uvidí, že jsem si je nevzal, bude to považovat za vrchol nezdvořilosti a já mu těžko budu vyprávět, jak jsem se jich zbavil.

A tak jsem se nakonec rozhodl, že ti je nedám, ale zato ti věnuju tyhle PRIMKY. Nejsou sice fungl nové, ale mám k nim citový vztah – měl jsem je na ruce při maturitě. Tak, co říkáš?

-Mockrát děkuju, ale..

-Jaké ale.

-Víte, já jsem na zahraniční hodinky vysazenej, takže ty POBĚDY by byly takovou třešinkou na dortu vedle těch profláklých západních za nekřesťanské peníze . Pěkně prosím,  budu jako moderátor na vás ještě hodnější, až budu nejhodnější úplně...

-No dobře, Míro, obměkčil jsi mě, ovšem je tu drobná komplikace. Ovčáček už do médii pustil, že jsem ti dal PRIMKY.

-Můžeme se tedy domluvit na tom, že pokaždé, až budu s vámi v Lánech natáčet,  já vám půjčím ty ruské - aby se nic neprovalilo -  a vy mně zase ty zánovní české. Po natáčení si je opět vyměníme.

-Ale i do Kremlu mi je půjčíš taky, viď?

Autor: Jan Dvořák | sobota 23.2.2019 10:32 | karma článku: 19,63 | přečteno: 780x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0