České poště licenci neobnovili. Nehrozí to i ČT?

Některé zprávy zdrtí drobného voliče dokonce ještě víc, než katastrofické informace o tom, že celých 21 dnů po volbách máme dočasnou vládu s vyhlídkou na nekonečno.

 

-Bédo, to je hrozný, že Česká pošta na příští rok už licenci nedostala. Kdo nám bude nosit složenky? Víš kolik se toho naplatíme?

-Neboj, oni můžou fungovat dál i bez licence, vždyť je to státní podnik, to je jen takové bu bu bu. Musí předložit plán, že dokážou hospodařit a neplýtvat.

-Ještě že Česká televize není státní firma. Představ si, že na Kavkách by taky museli nějakému Úřadu předkládat dopředu plán, jak vystačí s těmi poplatky a nebudou za 8 miliard furt reprízovat, a licenci by jim neobnovil!

Přišli bychom o Uličku, Červený kód, Zapečené kuře, o Mordavu, Partu i Partičku, Týden s premiantem… No hůza!

- Nesejčkuj, Liduš. Tyhle pořady přece Česká nevysílá, ty vysílají jinde.

- Vidíš, to mě nenapadlo. Takže kdyby ČT licenci už neobnovili, svět by se  nezbo…ř..i..l.. Moment!  Ale o Moravce bychom přišli.

-Já myslím, že ne. Toho neohrozí nic, ten by se určitě chytnul někde jinde a vysílal by Odpovědi  V. M.  třeba z Petřínské věže.

-Tak to jsi mě uklidnil. I kdyby došlo na nejhorší, Vašíček by se nám neztratil.

-Neboj, Česká je věčná, protože není státní, ale je veřejná, je všech. Je moje, tvoje, souseda. Tu si nikdo vypnout netroufne, natož poslanci, i kdyby se jim hospodaření televize nezdálo. Přece se v ní chtějí ukazovat.

- To jsi mě uklidnil, je to vlastně jako dřív,  Česká televize je  v socialistickém vlastnictví.

- Kdyby ovšem vypnuli proud, a  došlo k tomu blackoutu, to by malér byl,  to bychom nemohli koukat už vůbec na nic. To by byla všude tma jako v pytli. To bych si nemohl ani dočíst Sport, který jsem v práci přelouskat nestihnul.  

     

Autor: Jan Dvořák | pondělí 13.11.2017 20:12 | karma článku: 29,55 | přečteno: 1304x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0