Česká televize se podrobuje aktivistům, zezelená zcela

Některým ekologických aktivistům jsou už málo páteční protestní absence ve školách. Teď přicházejí s konkrétními požadavky na podle nich netečné instituce.

Chtějí, aby životnímu prostředí neodkladně věnovaly patřičnou pozornost a nekradly mladým dospívání, když už jim spolu s politiky ostudně ukradly dětství.   

V pátek budou mladí protestovat proti České televizi. Podle jejich mínění neříká lidem o klimatu plnou pravdu. Namísto soustavného alarmování před blížícím se planetárním kolapsem, ČT se populisticky věnuje jen aktuálním živelným katastrofám, a to ještě  v případech, kdy materiální či lidské ztráty jsou nepřehlédnutelné.

Vedení televize se tolik příkrému a nezaslouženému odsudku oprávněně brání. Ekologii dává prý prostoru ažaž, a to vyváženě vůči politickým katastrofám a otřesům, kterých není málo.

 Přesto však, jako projev dobré vůle poučit se z kritiky a mladým vyhovět, a být ještě zelenější než dosud, přijalo grémium ČT spolu s Radou okamžité opatření k viditelné nápravě.

-Tak nazeleno? Hergot, to ředitel nemohl počkat, až přijde doba, kdy bude zapotřebí přetřít jenom téčko načerveno, jak budou chtít komunisti, aby obě  písmena byla rudá? To bych měl poloviční práci, než jaká mě čeká teďka..  

Aktivisté plánují na přespříští pátek velký pochod proti mobilním operátorům, aby okamžitě vypnuli všechny vysilače.

Týden nato se chystá protest s heslem: Ukradli jste nám sluch! Zaměřený bude proti výrobcům MP3 a dalších přehrávačů, jejichž výrobu požadují do konce roku skončit.

Za planetu bez notebooků se má manifestovat až po novém roce.  Panují však obavy, že kapacita Letenské pláně stačit nebude. Odlehčit může Václavák, kam bude dění z Letné  přenášeno na obří obrazovky. (Pokud ovšem samy nebudou předmětem následujícího protestu.)   

 

Autor: Jan Dvořák | středa 9.10.2019 12:22 | karma článku: 31,62 | přečteno: 1204x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0