Česká státní pojišťovna za vás uhradí i nestandardní platby

Až léto zaklepe na dveře ,  pak ti z nás, co netrpí artrózou či nedostatkem peněz budou chtít vyrazit - jak se kdysi říkalo -  „za hranice všedních dnů.“

Takové cestování,  jímž nemíníme toliko let tam a zpět mezi poleháváním  na pláži, ale skutečný turismus do hodně exotických zemí, nese jistá rizika.

Zlomenou  nohu,  krádež zavazadel,  náhlé operování slepáku atd. - to se může  stát i v té nejbezpečnější destinaci.   Při troše námahy a přiměřeném fištrónu lze pro případ těchto „běžných“ pohrom, které nás mohou na cestách potkat,  nalézt výhodné pojištění, abyste například drahé lékařské ošetření nehradili z vlastní kapsy, nebo  za  odcizené věci dostali patřičnou finanční náhradu. 

Bývají  však i horší okamžiky s tak rozsáhlými finančními důsledky,  na které  žádný komerční ústav cestovatele už nepojišťuje. Třeba na situaci, kdy zločinci násilím  zadržují  cestovatele na utajovaném místě a za propuštění vyžadují  na jeho poměry obrovskou  sumu,  kterou ani s pomocí rodiny a přátel nedá dohromady. 

Vědomí, že  něco  podobného by mohlo potkat i vás ovšem neznamená,  abyste  neužívali krásy světa podle svého a sami si  už předem omezovali  svobodu pohybu.

Stát za vás sice neuhradí platbu za zub vytržený  mimo EU ,  pokud se sami nepojistíte,  zato  vás ale jako každého českého cestovatele  pro horší případy automaticky  připojistí  u  nás – u  ČESKÉ STÁTNÍ  POJIŠŤOVNY. 

Tak šťastnou cestu!  S takovým ústavem v zádech.  Od toho tu také jsme.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 31.3.2015 15:57 | karma článku: 7,32 | přečteno: 392x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0