Černý den pro poslance X

Tím, že koaliční poslanci po deseti hodinovém projednávání hříchů, kterých se vláda při korona krizi dopustila, zamítli zřízení vyšetřovací komise, připravili sobecky jednoho z kolegů alespoň o čtvrt miliónu.

Ty si totiž mohl vysloužit, a ještě mít k dispozici  auto  a paušál  na  PH, pokud by se stal předsedou oné komise, jako už jiní před ním včele jiných komisí, které zaručeně zjistily to, co nikdo jiný schopen zjistit nebyl. A tady jde o  důvodné podezření z nehospodárného zacházení  s  financemi  pod rouškou  boje s covidem. 

Poslanec Kalousek, jehož partaj spolu s Piráty už dávno, kdy jsme se ještě před koronavirem třásli,  s nápadem vyšetřovat přišla, marně poučoval zabedněnou opozici, že komise by smysl měla. Podle něj může jít do větší hloubky, míněno hlavně politicky, než Nejvyšší kontrolní úřad, který už šetří. Jeho cifršpióni možná pochybení zjistí, možná ne, ale motivace je zajímat nebude.

Trochu to vypadalo, že Kalousek, a nejenom on, ideologicky přeběhl. De facto se dovolával na reálně levnější nákupy zdravotnických pomůcek v Číně, když hovořil o údajně předražených nákupech MZ od našich distributorů. Ti samozřejmě také roušky a respirátory získali z Asie, ale už před časem  A teď, kdy byla vláda v kleštích, zkusili pořádně zvednout marži. Chvilku jim to vycházelo, viditelná ruka trhu zašátrala. A zřejmě ta „chvilka“ leží opozici v žaludku natolik, že žije v představě, že se na všem museli ministerští osobně napakovat, jako se ostatně pakovali kdysi jiní na armádních zakázkách a žádná komise nic nevyšetřovala, protože tehdejší opozice včetně TOP 09 ji odmítla schválit.

Ani teď Komise nebude. Nejvyšší kontrolní úřad po čase přijde se zjištěním, jak to s nákupy podle stávajících zákonů bylo. Bude to zjištění poněkud sucharské, bez emocí, neosobní. Bez patřičné šťávy,  níž by se při Komisionálním vyšetřování mohli někteří politici pořádně podusit.  

 

   

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 5.6.2020 10:24 | karma článku: 28,68 | přečteno: 766x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0