Být tlustým a brát dávky? Britové si budou muset vybrat. A co my?

Dočítáme se, že britský konzervativní premiér hodlá s pomocí zákona položit nůž na krk některým zneuživatelům sociálního a zdravotnického systému v zemi.

Novela míří proti obzvlášť nepřizpůsobivým občanům.Takovým, co se věčně léčí, povalují se po nemocnicích, nebo berou nehorázné podpory v nezaměstnanosti a přitom nejsou ochotni svoji nadnormativní fyzickou hmotnost, tedy tloušťku, přizpůsobit odpovídajícímu optimu.

Lidově řečeno: pokud nezhubnou, budou mít s finanční podporou či bezplatnou léčbou problémy. Totéž se týká nadměrných pijáků i poživačů drog.

Racionální návrh prozatím u veřejnosti naráží na nepochopitelnou bariéru odmítání, jakoby snad většinově byli všichni dobří rodáci zároveň i tlustí pijáci.  

 

 

Proslýchá se, že náš Andrej Babiš požádal ministra zdravotnictví a ministryni sociálních věcí o podklady, kolik by se dalo ušetřit, kdyby u pojištěnců a nezaměstnaných byla zavedena normativní tabulková hmotnost s limity překročitelnými jen s citelným finančním znevýhodněním klienta.  

Svým způsobem jde už dnes Babišovi na ruku ministr školství, který zakázal ve školách konzumaci potravin, které obezitě nahrávají.

Co se nemusí podařit britským konzervativcům, to se může podařit naší levo - středo - křesťanské vládě.

Autor: Jan Dvořák | sobota 14.2.2015 13:45 | karma článku: 15,01 | přečteno: 1223x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0