Budou generálové zametat za trest ulice? Je to pořád lepší, než dostat za zneužitou špionáž 30 let

Když bývalý šéf vojenské rozvědky generál Páleník včera u soudu s pohnutím děkoval žalobci, že pro něj nepožaduje doživotí, ale jen trest do deseti let, netušil, že soud bude zřejmě ještě benevolentnější

Z velmi dobře informovaných kruhů „vylezlo“, že senát se chce přiklonit k názoru obhájce magistry Nečasové – Nagyové, který se domnívá, že adekvátnější by byly veřejně prospěšné práce.

„V kriminálu by se klientka mohla ještě zkazit, však to znáte, co tam sedí za lidi,“ argumentoval advokát.

Soudce teď zcela vážně uvažuje o tom, že by přikázal veřejně-prospěšné práce všem, tedy vedle paní Nagyové ještě dvěma generálům a jednomu plukovníkovi vojenské špionáže. Advokát obžalované dokonce přišel s iniciativou, že v případě takového trestu by celá skupina mohla být vyčleněna pro pražský magistrát jako svým způsobem Brigáda rychlého nasazení, k čemuž jsou všichni dotyční plně kvalifikováni.

Zdá se, že rozhodujícím pro takové řešení se stane společenská záruka poskytnutá za obžalované. Mohl by se k tomu zavázat CPP - Cykloklub pražských počišťovačů, jehož členové by měli potrestané, jak se říká, na očích. Zítra by o tom měl rozhodnout výbor klubu na zasedání U kulaté báby.

-Co se mi tu flákáte, generále? Tady to mám na povel já!

Tak už se přestaňte o tu lopatu opírat, a hejbněte kostrou, když už jste to sledování tak pekeleně zvorali, že vás odhalil nějaký důchodce!  

Autor: Jan Dvořák | úterý 26.5.2015 9:29 | karma článku: 19,88 | přečteno: 603x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0