Budeme volit Robejška, Bédo?

Oznámení, že u nás vzniká nová partaj - Realisté -  podnítilo politology, a nejen je, k vášnivým diskusím, zda se na politickém tržišti strana chytne.

 

Poněkud neskromná ambicióznost ve výhledu na velký volební úspěch je však důvodem k tomu, že k projektu se stavějí skepticky i někteří potenciální voliči. I ti, kteří hlavní tvář nové, skutečně české strany, politologa žijícího trvale v Německu, dr.Robejška, z jeho četných telefonátů a vstupů do médií dobře znají, a jeho nesmlouvavý styl obdivují.

 

Když jsem, Liduš, tolikrát poslouchal Robejška, jak tak pěkně v televizi mluví o těch bruselských nesmyslech, pomatené Merkelové a džihádistech, co se k nám pohrnou od Drážďan, tak jsem si o něm vždycky myslel, jaký je to velký realista..

-Ale, Bédo, dyť taky Realista je..

A nemyslíš, že bychom měli do té jeho strany vstoupit, abychom něco nepropásli, když říká, že ve volbách dostanou tolik hlasů, jako ANO minule.

- Ale právě tím mě Robejšek dost zklamal. Dvacet procent! To ani nebožtík Bárta s těmi svými Věcmi tolik hlasů neurval. Měl by se v odhadech držet víc při zemi. Jinak by na ně pasoval spíš název Idealisté.

-No, a co, Bédo?  Buď konečně taky realista. Ty bys to snad nebral, sedět ve Sněmovně třeba i  za jenom pětiprocentní Realisty, nebo Idealisty - copak na názvu tolik záleží? Ale hlavně, aby to bylo  celý čtyři roky.

-Nebuď při zemi. Když už, tak aspoň dvanáct let, do penze.

Autor: Jan Dvořák | sobota 26.11.2016 9:28 | karma článku: 23,15 | přečteno: 1222x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0