Brutálním strážníkům ukáží Hamáčkovi policejní vyjednavači, jak na odpírače roušek

Čísla nakažených hrozivě rostou a když se vláda peskovaná opozicí za údajné nicnedělání zmátořila a snaží se zatáhnout za brzdu nošením roušek zatím všude jen uvnitř,překvapivě ji za to netleskají všichni, ale jen drtivá většina. 

Někteří lidé roušky soustavně odmítají. Dá se o nich mluvit jako o cynických notorických odpíračích.  Nedají si říct. Navzdory tomu, že jim za to hrozí postih, pokud dohledové orgány jsou v zájmu zdraví všeho lidu bdělé a důsledné. Což se ovšem ne vždy děje. Nejenom premiér Babiš proto vykázal policii do patřičných mezí, když ministr Hamáček evidentně populisticky s kalkulem volebního zisku nabízel policisty ke trasování. To přece není jejich práce, rozhorlil se premiér! Policie má honit lidi bez roušky, ne pátrat po těch kteří mají by měli jít do karantény..

A včera i ministr Vojtěch otevřeně vyzval Hamáčka, aby na odpírače „nasadil policii.“ Taková dělba práce je normální. Ministr zdravotnictví (ANO) něco nařídí, ministr vnitra (ČSSD) se postará o patřičné represe neposlušných. Že honění odmítačů není populární, je holt Hamáčkova smůla. Kdyby se o MV po volbách tolik nedral, a byl třeba ministrem sociálních věcí, mohl být zlým mužem s pendrekem a pouty někdo jiný, z ANO.

Hamáček samozřejmě nečekal, až ho Vojtěch k akci vyzve. Důkladně se připravil. Ne jako strážníci  Hřibovy Městské policie  v Praze. Ta  se ukázala jako necitlivá, prchlivá, neschopná docílit to hlavní, o co jde, aby si odpírač roušku vzal. A pokud ji nemá, Hamáčkova policie mu ji zdarma nabídne. Dobrým slovem přesvědčí. Silou argumentů, nikoli silou chvatů a hmatů jako „měšťáci. Proto hlídky PČR budou rozšířeny o policejní vyjednavače, kteří – a známe to ze seriálů – dokážou sebevraha i pachatele přesvědčit, aby zvolil rozumné řešení vlastní kritické situace.

Když dokážou nešťastníkovi rozmluvit skok ze střechy, anebo zločinci, aby postřílel  rukojmí, bude pro ně hračkou i bez pendreku či  bez slzného plynu přesvědčit odpírače o nutnosti roušky, a pak mu ještě  na rozloučenou  dát  letáček  3R = roušky, ruce, rozestupy.

Aby byl vyjednavačů dostatek, budou pomáhat i  zkušení zahraniční specialisté, kteří prošli na Policejní akademii ČR víkendovým kursem základních přesvědčovacích frází v českém jazyce, takže odpíračům by mělo odzvonit.

 

HA! ARRETEZ!

VY NAHOŘE BEZ, BEZ ROUŠKA. KDYŽ JI VZÍT, NEBÝT VÁM ZIMA NA HUBA. TAK RAPIDE!   

 

 

Autor: Jan Dvořák | pátek 18.9.2020 10:21 | karma článku: 14,10 | přečteno: 394x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0