Brát peníze za první tři dny nemoci je nemravné

Dnes ráno se podle zdroje měl dostavit do pokladny Sněmovny předseda klubu poslanců TOP 09 Kalousek spolu s kolegyní Pekarovou. Překvapené úřednici každý složil 15 tisíc v hotovosti s tím, ať je zaúčtuje na konto sněmovny.

Během hodinky totéž učinili i zbývající čtyři poslanci této strany, což mezi úřednictvem způsobilo patřičný rozruch, neboť to bylo za existenci sněmovny poprvé, kdy by poslanci něco takového učinili.

Zpráva o nestandardním chování oné šestice se jako lavina šířila i mezi poslanci, kteří se jeden druhého marně vyptávali, jestli neví, co se děje, zda někdo nevyhlásil sbírku na nějaký bohulibý účel, ale nedopátrali se ničeho.

Světlo do situace vnesl až brífink TOPky, kde šéf klubu Kalousek prohlásil:

Chtěl bych konečně utnout všechny dohady i fámy, proč každý z nás odevzdal "patnáctku"  zaměstnavateli. Učinili jsme tak proto, abychom čelili zlovolným reakcím částí veřejnosti, která nás kritizuje za údajnou licoměrnost při našem principiálním postoji, kdy jsme hlasovali proti proplácení prvních dnů nemoci.

Zlé hlasy totiž ironicky říkaly: "To  se jim to panečku hlasuje proti proplácení, když berou  plnou výplatu nejenom, když marodí, ale i když do práce nechodí vůbec."

Jako důkaz opravdovosti svého přesvědčení, že brát za první tři dny nemoci peníze je nemravné, jsme se rozhodli, že při nemoci budeme proplácení prvních tří dnů odmítat, což u nás dělá zhruba patnáct tisíc, a budeme je vracet.

Jsme přesvědčeni,  že našeho příkladu by měli následovat i kolegové z ostatních stran, kteří rovněž hlasovali proti zrušení karenční doby, a tak jako my by měli složit, „zálohu“ na příští první tři dny marodění.

Zkoprnělí poslanci klepající si v duchu na čelo zřejmě přeslechli závěr brífinku. Poslankyně Pekarová se obrátila na všechny  voliče a stoupence TOP 09 s pevnou vírou, že oni rovněž odmítnou pobírat od svých zaměstnavatelů peníze za první tři dny pracovní neschopnosti.

„S takovým trumfem volby vyhrajeme“, dal se slyšet kníže pán.

      

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | středa 23.1.2019 12:10 | karma článku: 40,60 | přečteno: 7569x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0