Bojkot Agrofertu je pro umělce svatá věc

Když před třemi týdny písničkář Tomáš Klus vyhlásil bojkot Agrofertu - vadí mu sponzorování nezávislých akcí tímto koncernem, a také licoměrné účinkování kolegů, kteří jinak „Babiše nemusí“, nezůstal sám.

Přidal se Jiří Macháček, Matěj Ruppert a další, přičemž nejdůsledněji bojkot vzala herečka Iva Pazderková.

Až masochisticky, s vědomím, že si pod sebou dobrovolně řeže větev budoucí publicity, vydala seznam médií, která jí mohou vlézt na záda a mají od ní šlus. A nejde o nevýznamné tituly: iDnes.cz, Lidovky.cz, Expres.cz, Playtvak.cz, Rádio Impuls, rádio Rock Zone, tiskoviny DNES, Lidové noviny, časopisy Téma, deník Metro, časopis 5plus2.

Dotčená média zprvu zažila šok. Takovou ránu od umělkyně nejvyšší kategorie nečekala. Vždyť je tím Pazderková může dostat na lopatky. MAFRA bez článků o Pazderkové bude jako mlýn bez vody, a čtenáři takovou absenci dají redakcím rychle znát příklonem k jiným titulům od konkurenčních vydavatelství, která Pazderková ze své přízně nevytěsnila.

Koncern však zřetelně pocítí bojkot umělecké fronty nejenom v mediální sekci, dotkne se i segmentu prodeje potravinové produkce, jako je pečivo, uzeniny, kuřata, řepkový olej atd.

Co je z Agrofertu, toť od ďábla jest! Skutečný  umělec takové potraviny pozřít nemůže, neboť by svoji nezávislost nebezpečně kontaminoval. 

 

 

 

Autor: Jan Dvořák | neděle 19.8.2018 9:01 | karma článku: 37,76 | přečteno: 1530x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0