Berlín - bezpečné město (silvestrovská aktualita )

Hlavní město Německa a Hauptstadt der Eurozone Berlin  se na oslavy příchodu Nového roku připravilo po všech stránkách. Bezpečnost je však naprostou prioritou. Proto se v ulicích několikanásobně zvýšil počet strážců pořádku.

Policisté jsou oblečeni v tmavých kombinézách a černých kuklách, aby lépe splynuli s okolím, a rovněž tajní policisté na dnešní večer vyfasovali nenápadné tmavě hnědé kožené kabáty. Zvýšený výskyt policejních stříkacích vozů byl oficiálně zdůvodněn jako první pomoc při případných požárech z prskavek a rachejtlí, než se dostaví hasičský sbor.

Překvapivou inovací, která vyvolala odpor neziskových organizací a humanitárních spolků je zcela nové, speciální opatření, které má zabránit recidivám kolínských událostí z loňského silvestra, kdy se část frustrovaných imigrantů nezachovala k místním ženám právě galantně. To však podle spolků neznamená, že by se letos kvůli tomu měli všichni příchozí házet do jednoho pytle a následkem speciálního opatření pak vyvolávat mezi oslavujícími občany Unie hysterii a paniku.

V Berlíně totiž pro silvestrovský večer zřídili pro bezpečný pohyb chodců tak zvané koridory, které  pod dohledem policie mají ochránit zejména ženy před nevyžádanými kontakty.

V podvečer si přišla jeden z koridorů prohlédnout v doprovodu ministra vnitra kancléřka Merkelová. Sama si zkusila projít koridor s označením FRAU

„..A nalevo od vás, paní kancléřko,  máme koridor pro muže :MANN, a támhle, jak se díváte, je koridor :UG -  unbestimmten Geschlecht – pro neurčité. „  

„Ja, to je opravdu korektní opatření..“     

Autor: Jan Dvořák | neděle 31.12.2017 16:15 | karma článku: 37,88 | přečteno: 1933x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0