Benzín a nafta nezlevní, ale dalo to fušku

Koho zajímalo, jak se při opakovaném hlasování o Urbanově snížení cen PHM zachovají oni pomýlení sociálně demokratičtí poslanci, a pustil si proto na webu on line přenos, neprohloupil.

Viděl tříhodinové představení divadla hrůzy, trapností, komedie a frašky, které ukázalo absurdní poměry ve sněmovně, kdy jednací řád, ale hlavně zdravý rozum dostávaly  pořádně na frak.

Aby Urbanův nápad nespatřil světlo světa, musela ze sebe sedmnáctka poslanců udělat s prominutím blbečky, kteří ve středu netušili, která bije. A sám šéf sněmovny Hamáček jako disciplinovaný demokrat(sociální) ze sebe udělal – už bez prominutí – blbce. Tvářil se, že všechno je v pořádku a že k žádnému ohýbání zákonů nedochází, a přitom mu z tribuny jeden poslanec opozice za druhým dokazovali opak.  

Ale ta hluchota a zesměšnění vedoucí straně  nevadila.  Říkají se tomu politické náklady.

Po vyčerpávajícím dopoledni letních sněmovních slavností diváka scestně napadlo, jestli náhodou není všechno jinak, že možná ti vyvolení ze sebe hlupáky ani nedělají, že jimi snad skutečně jsou. Ale pak takovou hrůznou hypotézu, že máme v téhle komoře nějakou intelektuální, respektive intelektovou spodinu, zahnal.

Byla to obyčejná zupácká arogance, která bývá u našich koalicí zvykem.

Ale ta esence v pár hodinách, to byla lahůdka k hořekování! Nová politická kultura? Kdepak. Jenom drsnější comeback.              

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 25.7.2014 15:04 | karma článku: 33,82 | přečteno: 2182x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0