Babišovi píší živnostníci, že EET neutáhnou - Sobotka je neústupný a nechá je krachnout

Vláda se bude v pondělí zabývat návrhem minstra financí, aby velmi drobní živnostníci s příjmem do čtvrt miliónu korun nepodléhali EET a mohli platit paušál.

Sobotku návrh rozpálil do běla. Došlo mu totiž, že Babiš s ním, neslušně řečeno … (však víte, co), jestliže zprvu tvrdil, že výjimky pro nikoho nebudou, a sociální demokraté – ačkoli od samého počátku by byli pro měkčí verzi, nebo by EET nechtěli vůbec – se mu tehdy báli postavit – a teď to mají!

Babiš ustupuje, a před veřejností tím získá další body. Chová se sociálně citlivě a rádoby empaticky. Najednou.

Dokonce při prosazení výjimky chce ve sněmovně využít opozice, pokud sociální demokracie bude proti. Proti drobným živnostníkům, aby bylo jasno! Takovou dostane ČSSD nálepku.

Nalomený Sobotka chce od Babiše výslovné ujištění, že už jde skutečně o poslední výjimku. Proto se s ministrem Babišem už dnes sešel k důvěrnému rozhovoru mezi čtyřma očima – a nějakou tou „videoštěnicí“..

-Bohouši no řekni, cožpak bys ty, takový sociální demokrat,  snad zůstal studený jako kus šutru, kdyby ti stará paní, tak jako mě,  napsala dopis, že kvůli EET zavře svůj krámek, který ji k důchodu na přilepšenou nehodí víc než čtvrt melounu?

-No, já..,líto by mě jí bylo, to jo.

-Tak vidíš. A protože takových stařenek a staříků není málo, ale zase ne tak moc, aby to otřáslo naším schodkovým rozpočtem, tak si snad můžeme dovolit jim tu úlevu dopřát.

A mám takových dopisů víc, už i ohlasy na ten můj návrh, vyberu namátkou jeden.

Hele, pán mi tady píše: „Vážený pane ministře, když jsem se dozvěděl, jak chcete ulehčit nám, obyčejným obchodníkům, žádným miliardářům, měl jsem z toho radost, a zase vás příště budu volit. Sobotka ani Bělobrádek s ničím podobným nepřišli. Byl bych ovšem rád, kdybyste částku 25O tisíc mohl zvednout trochu víc, tak na 400 sta, abych se do ní také vešel..-

-Cože? Ten chlap, ten chlap se snad zbláznil! Zakazuji, rezolutně ti zakazuji, aby ses tím vůbec zabýval. To jsme si pak mohli celou EET klidně odpustit a ne**s**t  všechny podnikatele v zemi. 250 tisíc a dost!

-No dobře, já ti ustoupím, ale když se mě budou ptát, tak jim řeknu pravdu, že to bylo na tvůj nátlak. Nechceš si ten dopis aspoň dočíst? Třeba si to ještě rozmyslíš.

„Těch čtyři sta tisíc by bylo tak akorát. Když mi totiž obchod klape, tak je můžu zinkasovat za …dvě… hodinky, pokud zákazník bude za auťák platit hotově..“.         

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | pátek 25.11.2016 16:04 | karma článku: 23,35 | přečteno: 921x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0