Babišova hvězda padnout musí!

Poté, co bezmála před dvěma tisíci a dvaceti lety zvěstovala Betlémská hvězda, že na svět přišel Spasitel, vydali se tři východní mudrci, podle některých snad i králové, na cestu, aby si Ježíška patřičně naklonili.

Obtěžkáni suvenýry pak Kašpar, Melichar a Baltazar před Ježíškem a jeho máti s otčímem stanuli…

Vyprávět onen příběh zrovna v září se příliš nehodí, přestože v marketech je předzvěst Vánoc už cítit.  

Takže něco aktuálního.

Poté, co v pátek blesková zpráva oznámila, že stíhání premiéra Babiše městský státní zástupce zastavil, vzbudilo to mezi politickými mudrci poprask.

Kašpar, respektive kašpárci se začali vzájemně ujišťovat, že všem dnům ještě konec není, že takhle, pro ně pesimisticky, příběh skončit nesmí, že premiérova hvězda musí spadnout. A nezávisle!  Od čeho je u nás dvě stovky kilometrů od Prahy po D1 vzdálený Spasitel?

Seriózní mudrci si však nemohou dovolit jako jejich dávní předchůdci, kteří vyrazili do Betléma, vydat se do Brna k přednesení svých proseb, jak zatočit s premiérem. To by bylo nepřípustné ovlivňování.  Zato v médiích si prezentaci bohulibých představ, že by ten dotační podvodník měl přece jenom jít před soud, aby se ukázalo, že je (ne)vinen, a vyvrátily se tím pochybnosti o opaku, dostatečně užívali. A jak se zdá, ve veřejnoprávních médiích dál užívat budou.   Dokonce by se mohla na to zavést pravidelná rubrika: Na pomoc NSZ. 

  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | sobota 14.9.2019 9:55 | karma článku: 26,01 | přečteno: 802x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0