Babiš ZemanovI: Koaliční vláda bude vbrzku!

Společná úterní večeře prezidenta v ne-demisi s premiérem v demisi na zámku v Lánech nebyla jen zdvořilostní záležitostí a kulinářským zážitkem  – uzené s kaší – ale stala se mezníkem dění na politické scéně.

Premiér se pochlubil, že úkol, daný mu prezidentem, sestavit vládu do června, splní předčasně, daleko dřív, dost možná, už ke svátku práce k prvnímu máji.

Jednání o koalici s ČSSD probíhají velmi slibně a dochází k mnoha programovým průnikům, což pan prezident s uspokojením a s pochvalou akceptoval.

Přátelskou atmosféru  společné večeře obou státníků dokreslovalo důvěrné osvětlení svíčkami. Situaci ještě před podáváním předkrmu zaznamenal prezidentův mluvčí a veřejnosti ji prezentoval na Twitteru.

"Informoval jsem pana prezidenta, že podle odhadů našich nezávislých odborníků je souznění tak silné, že v téhle chvíli jsme se socialisty domluveni zhruba na 93 procentech vzájemných požadavků.

Oněch zbývajících 7 procent, na kterých bychom se ještě měli shodnout, je daňová otázka, počet ministerstev a trestně stíhaná osoba v čele vlády. Navrhl jsem panu Hamáčkovi, aby obsadil ve vládě post MV a situaci vyřešil, přičemž netrvám na 4 postech pro ČSSD, ale může jich být i šest, včetně ministerstva spravedlnosti.“  

 

Autor: Jan Dvořák | středa 21.3.2018 8:13 | karma článku: 13,55 | přečteno: 585x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0