Armáda přijala opatření, jak čelit útokům na naše vojáky v Afghánistánu

V souvislostí s tragickou událostí – s dalším útokem v Afghánistánu a českými obětmi – vyzval premiér ministra obrany, aby hledal možnosti, jak takovým incidentům předejít.

Neuplynulo ani čtyřiadvacet hodin, a řešení už na světě je.

Vzhledem k tomu, jak opakovaně ujišťoval náčelník GŠ Opatrný, že nešlo o útok ausgerechnet na české vojáky, ale na koalici, bude jako účinné protiopatření v době co nejkratší zvýrazněna identifikace našich vojáků na misích.

Byla přijata tato  opatření.

  1. Vozidlo motorizované hlídky musí být pokaždé označeno  nejen vlajkou České republiky, ale i  doplňující tabulkou s nápisem v místním nářečí: mise České republiky, mise pomoci. NEÚTOČIT. 
  2. Nášivka s vlajkou ČR na levém rukávu (rukávový znak) expediční uniformy bude oproti současnému stavu zvětšena 2,75 krát.
     

Opatření poslouží v terénu potenciálním útočníkům k lepší identifikaci našich vojáků. Teroristé, kteří se vnitřně považují za bojovníky s okupanty, se příště už nebudou kvůli snadno zaměnitelným uniformám zahraničních vojáků v cílech mýlit, a místo na české vojáky - zřetelně označené - na které útoky podle GŠ nesměřují - zaútočí na příslušníky jiných armád.  

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Dvořák | úterý 23.10.2018 15:29 | karma článku: 24,54 | přečteno: 736x
  • Další články autora

Jan Dvořák

Chcete mě číst?

11.7.2022 v 13:19 | Karma: 3,09

Jan Dvořák

Hrozby ze vzdušného prostoru

24.1.2022 v 11:51 | Karma: 0