Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tomáš22

9. 5. 2012 16:21
anarchisté

Dobrý článek. R^R^R^

0 0
možnosti
C

certik_bertik

3. 5. 2012 11:19
a

za co jste tam demonstroval vy?

0 0
možnosti
B

bofums

3. 5. 2012 7:39
Nebyly vždy po ruce plastikové lahve!

Tito zoufalci, snažící se o naprostý chaos, občas taky házeli i bomby! Carové by o tom mohli

vyprávět! Mám proto návrh : což takhle vymezit jim někde za městem prostor, kde by se mohli

za patřičné vstupné a bez dohledu policie vyřádit ;-D?

1 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

3. 5. 2012 0:03
Dnes a anarchista? To by za chvíli se mohl někdo prohlásit

za husitu. Anarchista s petkou, ten asi změní svět..Tahle mládež si jen ukradla dobrou značku skutečných hrdinů a maskuje tím své bezduché flákání se světem.

1 0
možnosti
PKL

Politicky korektní lež

2. 5. 2012 23:21
0 0
možnosti
VH

http://hassan.blog.idnes.cz/

2. 5. 2012 23:11
Velmi zajímavý článek

Velmi zajímavý článek, též dobře napsaný, karma.R^

0 0
možnosti
RH

Kruton

2. 5. 2012 23:08
anarchisté

je důležité připomenout, že anarchisté jsou na 95% tzv. anarchokomunisté a často v dějinách byli s komunisty jedna ruka. První anarchisté do značné míry splývali se socialistickým hnutím, které bylo v té době nakloněno násilí. První významné projevy anarchistů byly krvavé útoky na představitele státní moci v Rusku i jinde. Na vzniku československé komunistické strany se také výrazně podíleli anarchisté. Pokusy o anarchistické komunity byly vždy za spolupráce s komunisty (Španělsko, Ukrajina). Ale hlavně ideologie anarchismu je extremistická ze své podstaty, neuznává majetek a současný politický systém, takže se u něj dá očekávat akce proti systému, anebo nejsou skutečnými anarchisty.. Jaksi čekat, že se celý svět dobrovolně přizpůsobí  jejich ideologii je nesmysl.

3 0
možnosti
KD

Klikejte dukátky

2. 5. 2012 23:06
Myslím, že Evropa to multikulti přehání

Mno nevim. Mě se teda zdá, že v poslední době to celkově Evropa trochu hodně přehání s tím multikulti. Když se vám do země nastěhují desítky milionu občanů jiné rasy, kultury, národnosti atd... a každá rodina má 5 a více dětí, tak pak už je jen otázka času kdy převálcuje domorodce s průměrem 1,5 dítěte. Nevim jak vám, ale být umnožen k vyhynutí mě příjde skoro  jako genocida původního obyvatelstva i když mírumilovnými prostředky. Představte si scénář kdy se např: do Japonska přestěhuje během pár let deset milionů bílých evropanů a každá rodina bude mít 5,10,15 dětí a během 50 až 100 let nahradí všechny japonce. Myslíte, že by se to japoncům líbilo? Nemám nic proti černochům v africe, asiatům v asii atd..., ale nechápu proč má být evropský občan nahrazen těmito občany. Evropané sou na tomto kontinentu nějakých 40 000 let a příde mi to jako hodně špatný nápad nechat se mírumilovně a multikulti vyhladit. Takže asi tak.

3 0
možnosti

KarelSind

2. 5. 2012 22:59
Karma

Problém anarchismu je v tom, že se jedná o neuskutečnitelný sen... Právě proto uznávám liberalismus, který má z těch systémů, které pokládám za uskutečnitelné, neblíže k osobní svobodě. Ale anarchisty jsem vždy respektoval pro jejich individualismus a odpor k rasismu, který s nimi sdílím.

1 0
možnosti

Jakub Černý

2. 5. 2012 23:12
Re: Karma

Nemyslím, že by se jednalo o neuskutečnitelný sen. On se uskutečnit dá, ale ne za našeho života, ale řádově za několik set let vývoje společnosti. Anarchisté jsou v tomhle hodně podobní např. Buddhistickým mistrům, nesnaží se obracet ovce na víru, ale snaží se žít tak, aby ostatní inspirovali. A to je opravdu běh na dlouhou trať. A je rozhodně realističtější než představa komunistů, že ze dne na dem, násilím předělají celou společnost.

Jiná věc je, co by měl být ten mezistupeň, mě se např. líbí směr, kterým se vydalo Švýcarsko a který ukazuje, že voliči v referendech dělají mnohdy rozumější rozhodnutí, než jejich politic (např. zamítnutí prodloužení dovolené na 6 týdnů).

0 0
možnosti
LP

soudruh Stalin

2. 5. 2012 22:54
co anarchisti vlastně chtějí?

Na anarchistech podle vašeho pohledu nehraje jedna drobnost.

Na jedné straně vám vadí šetření na lidech, tedy vpodstatě kritizujete nedostatek státního přerozdělování a na druhé straně chcete omezovat státní moc, nicméně státní přerozdělování, po kterém voláte (šetření na lidech) je podmíněno co nejmocnějším státem, tak jak to vlastě s těmi anarchisty je? Chcete omezit stát, nebo chcete, aby stát nešetřil na lidech?

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3593x
Pomáhám českým technologickým firmám prorazit ve světě přes Google. Baví mě astronomie a statistika. Věřím, že to, co je pro lidstvo nejcennější jsou vědomosti. Pomocí astronomické organizace, kterou vedu, se snažím provádět, spolu s dalšími zájemci z řad obyčejných lidí, seriózní vědeckou práci amatérskými prostředky.

Seznam rubrik