Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

29. 11. 2011 17:37
jo, zvláště Klaus o tom v poslední době blábolí

Především bych asi opravil - nejde o krizi hodnot,ale o krizi systému hodnot. Protože,odkazovat se na jednotlivé hodnoty je  alibistické- pak stačí vykřikovat, já dodržuju vlastnost A, ty porušuješ vlastnost B, takže já jsem konzervativní ale ty jsi ten špatnej.Tedy, konzervatismus musí dlouhodobě (v desítkách let) udržovat  široký systém hodnot. A takto dlouhodobě a komplexně vedený systém pochopitelně dokáže absorbovat i střednědobé společenské změny.

A-hlavně  tady žádný konzervativní systém neexistuje antož u nás byla revoluce.Sice sametová,-ale stejně znamenala destrukci jak společenského,tak i hodnotového systému. Není na co se "konzervativně" odkazovat - snad na divokou privatizaci?Na hromadné převlékání kabátů?

Tato společnost musí tento systém hodnot teprve definovat,desítky let na něm stavět a uctívat- a pak ho může nazvat konzervativním.Jenže jaký bude, když dnes už vláda navrhuje zlegalizování úplatků ve zdravotnictví?

1 0
možnosti
SN

kuča

29. 11. 2011 18:27
Re: jo, zvláště Klaus o tom v poslední době blábolí

:-)...........pro petrph ........pane kolego, vidím to stejně ! R^R^R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Amatérský (ve významu neplacený) básník, žurnalista a filosof života. Momentálně pod pseudonymem Augustus působím jako autor různě publikující povídky, fejetony i básně.