Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

Alen!

15. 9. 2012 13:03
Traktory

Napsat do slohovky o traktorech, to dokáže jen spontánní dětská duše. Možná kvůli tomu stojí práce učitele za to. V dětech ještě stále zbylo trochu ryzí čistoty, i když doba tomu nepřeje.:-)

0 0
možnosti
M

májíček

14. 9. 2012 15:15
upřímnost

R^karma!

Na nedávné tiskové konferenci ministerstva školství zazněla smutná čísla o stárnoucích učitelských sborech, velmi malém procentu učitelů do 30 let, klesající úrovni vzdělání ve srovnání s jinými zeměmi.

V dnešní konzumní společnosti je to složité. Už v první třídě se sejdou bystré zvídavé děti z rodin, kde se četlo, povídalo, jezdilo po výletech, sportovalo,  televizi sdíleli  s  někým z rodičů či prarodičů a pak se to pěkně probralo. Pak to klesá až k těm, co byli odkládáni k televizi už na nočníku, nikdy neviděli rodiče vzít do ruky knihu ani žádnou doma neměli, v sobotu či v neděli výlet do supermarketu a rodinné bužírování u televize. A bude přibývat dětí, které ani nemají možnost chodit do školky, nedostatek míst ve školkách chce pan ministr Drábek řešit pouhým hlídáním ve skupinkách, aby matky mohly jít do práce...Děti už nejsou budoucnost národa? Platí jen tržní ekonomika?

1 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Amatérský (ve významu neplacený) básník, žurnalista a filosof života. Momentálně pod pseudonymem Augustus působím jako autor různě publikující povídky, fejetony i básně.