Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

zeolit

26. 1. 2011 18:31
Autor zřejmě hodně nemá rád ODS...

Tomáš Chalupa pracoval jako starosta na Praze 6 od roku 2002-2011. Asi svou práci dělal dobře, opakovaně ODS získávala hlasy rezidentů. Rovněž stojí se podívat na následující odkaz: http://www.tomaschalupa.cz/content/article/short/section/1. Od filosofa života, bych očekával větší objektivitu.

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

10. 2. 2011 0:51
Re: Autor zřejmě hodně nemá rád ODS...

Za to, že si na své minulé pozici vedl dobře a získával hlasy voličů jej strana pochválila a povýšila. Já jeho oblibu ani vedení Prahy 6 nezpochybňuji. Jen nechápu, jak jej kvalifikuje na pozici Ministra životního prostředí. Pouze analyzuji jeho povahu na základě jím proklamovaných ideálů a také vztahu mezi slovy a činy. To je zcela legitimní postup. A Chalupa z toho hodnocení nevychází zrovna dobře především svou vlastní vinou. Aktivně pomáhá rozmáhání korupce a marasmu v české politice. Tohle nevyváží žádné úspěšné starostování jedné pražské měststké části.

0 0
možnosti
SN

kuča

26. 1. 2011 13:39
VIděl jsem projev toho Chalupy......

:-) v Praze na sjezdu, silně mi připomínal Jakeše. Pořád se zaklínal svobodou, ale projev byl veskrze jalový, bez jediné nosné myšlenky. Je to ten správný, poslušný, ambiciózní vlezdo..delka, ten se tam opravdu hodí. A tunel poběží dál, jak vyšitý, jen si to lépe pohlídají!

;-O;-O;-O

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

10. 2. 2011 0:46
Re: VIděl jsem projev toho Chalupy......

Nemohu než s Vámi souhlasit. Za jiných okolností by z něj byl dobrý svazák nebo soudruh, jako z mnohých členů ODS.

0 0
možnosti
MC

M61

26. 1. 2011 12:06
Odborná kvalifikace

A kdo je podle vás odborně kvalifikovaný na práci ministra životního prostředí? Fanatik? Aktivista? Jacques? Bursík?

Ministr je politická a manažerská funkce, má své náměstky - manažery a ti pod sebou mají odborníky na danou problematiku. Stejně jako uklízečka neřídí hotel, ani ministr životního prostředí nemusí být zrovna vystudovaný hajný nebo kočí.

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

10. 2. 2011 0:45
Re: Odborná kvalifikace

Nemusí být vystudovaný, ale měl by mít v dané problematice přehled a přinejmenším pár let se jí věnovat. Na tuto pozici se připravovat. Přeci jenom ředitelem hotelu se normálně také nestanete z pozice metaře chodníků, ale je po Vás od každého rozumného majitele požadována praxe a alespoň minimální zkušenosti s podnikáním v této oblasti.

Efektivnější než platit politika, který se musí na ministerstvu teprve rozkoukávat a bez svých poradců nedá ani ránu, je zaměstnat na jeho pozici jednoho z jeho poradců, který tak jako tak musí mít důvěru ministrovy partaje a aspoň ví, o co jde. V tom lepším případě.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 1. 2011 10:17
Hele, kdybych pracoval s vrahem (nikoliv na vraždě),

byl bych napůl vrah?  Jak v lidech zůstává bolševická snaha nálepkovat. Jak lidé na sebe berou úkoly domovních důvěrnic!!!!

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

10. 2. 2011 0:40
Re: Hele, kdybych pracoval s vrahem (nikoliv na vraždě),

Pokud byste vědomě podporoval vraha při jeho vyhýbání se spravedlnosti, tak byste se dopustil trestného činu napomáhání v naší svobodné i justici všech demokratických států.

Přijde mi zajímavé, že se bolševismem ohánějí v posledních letech hlavně lidé přistižení při nějaké černotě nebo takoví, kterým vadí její odhalení. Položil bych Vám halíkovskou otázku "Vadí Vám více korupce samotná nebo její odhalování?", aneb Váš postoj ke kauze Drobil mi řekne, co jste zač.

0 0
možnosti
VH

Stará kára

26. 1. 2011 10:15
Proč si lidé pořád myslí, že ministr má být odborníkem?

U vedení podniků i velkých korporací je to myšlenka již téměř století překonaná.

Ministr je politik. A basta. Měl by být alespoň natolik manažerem, aby zvolil vhodné spolupracovníky. Zdá se mi, že pan Chalupa dobrým manažerem je (alespoň na P6 byla spokojenost).

0 0
možnosti
JM

zeolit

26. 1. 2011 18:35
Re: Proč si lidé pořád myslí, že ministr má být odborníkem?

V příspěvku jsem chtěl vyjádřit to, co jste Stará káro popsal. Nějak se mi formulace nedařila  a tak jsem se na to vykašlal. Udělal jsem dobře, protože lépe než Vy bych to nenapsal. R^

0 0
možnosti
AA

Saša

26. 1. 2011 8:02
MŽP je hnízdo ekoteroristů.

Toto ministerstvo je třeba zrušit, jeho úřednictvo rozehnat a z budovy udělat hospic.

0 0
možnosti
MN

boruvka

26. 1. 2011 9:08
Re: MŽP je hnízdo ekoteroristů.

Vidím, že těch hospiců pro léčení závistivých a věčně nespokojeně remcajících lidiček by bylo opravdu potřeba. Panu Chalupovi držím palce, blogerovi dávám antikarmu.:-/

0 0
možnosti
BP

boris.pouzar

26. 1. 2011 7:19
hradní sebranka a galerka

naštěstí tomu mládenečkovi naštěpovala takovou nezdravou dávku sebevědomí,že jinak než neslavně skončit nemůže. Chuť na rozkrádačky mezi všemi genossepartei ODS je nezměněná,občané si ovšem už na hlavu kálet nenechají.

0 0
možnosti
S

simsII

26. 1. 2011 8:47
Re: hradní sebranka a galerka

metrosexuál jak vystřižený a ty jeho úsměvy jsou nanejvýš podezřelé, každopádně odporné. 

0 0
možnosti
LB

Lex Barker

26. 1. 2011 7:14
ok

mne s toho Chalupy je na bliti;-O + blivanec!!

0 0
možnosti
PJ

Polička

26. 1. 2011 6:55
MĚLI BYCHOM SE KONEČNĚ OZVAT!

Hradní pán se obklopil podivnými lidmi, podílí se na likvidaci člověka který poukázal na rozkrádání. Souhlasí aby rozkradač nebyl potrestán, ale dostal novou vysokou funkci. Neměl by se národ zymyslet kohožeto na tom hradě máme?

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Amatérský (ve významu neplacený) básník, žurnalista a filosof života. Momentálně pod pseudonymem Augustus působím jako autor různě publikující povídky, fejetony i básně.