Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

májíček

8. 9. 2012 15:06
pobavilo

Já si pamatuju z gymplářské němčiny "Bitte um Entschuldigung....." a pak svoje zoufalé čekání na sloveso...Jak se přešlo od vět jednoduchých k souvětím, moje němčina utrpěla i v poslechu. Nějak mi nebylo shůry dáno....i píle se nějak ubírala jinými cestami.

A byl nedostatek kvalitních kantorů....Námi milovaný dějepisář nám vytýkal, že NJ u nás dostal za trest a přičiněním závistivých kolegyň, které mu záviděly úspěchy v D a TV.

"Je to jenom sportovní třída a němčinu se z lásky k tobě naučí sami!"

0 0
možnosti
HF

italianaHani

2. 9. 2012 0:32
to je krásný :))))

My měli na gymplu němčinu 8 let a vypadalo to podobně... ale dneska díky za to R^

Každopádně karma a děkuji za zábavné počtení R^

0 0
možnosti
KV

_-1-_

30. 8. 2012 8:39
.

Vás si budu pamatovat ................;-D;-D;-D

0 0
možnosti
WG

marwill

30. 8. 2012 8:22
Ich fahre durch die Srnke :-))))))

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

29. 8. 2012 15:36
:o)

Dobře jsem se pobavil :o) Německy umím říct: "Herr Professor, ich bin nicht heute vorbereitet, weil ich krank war!" Byla to nejčastěji pronášená věta v hodinách němčiny. Gymnázium jsem tak kupodivu přežil. Se čtyřkami, ale přežil. Když jsem o pár let později nastoupil na průmyslovku jako učitel odborných předmětů, zjistil jsem, že se nic nezměnilo. Nakreslil jsem na tabuli schématickou značku transformátoru, připsal jsem k jedné straně "primár" a z drhé strany "sekundár". Jistý T.H. se však transformátorem ošálit nenechal. Spolehlivě identifikoval na tabuli známou posloupnost písmen a do ticha se ozvalo zasněné: "K...da!"

1 0
možnosti
.

.Camino

29. 8. 2012 18:02
Re: :o)

Mne rodice nutili uz od ctvrte tridy....asi z trucu. Mamka rikala, kdyz musis ve skole rustinu, tak na protest delej nemcinu. Jeji kouzelna veta, kdyz mi vyhrozovala znela vzdy stejne: facka, funus, Volsany....obcas pridala. aber die koncen. Pozdeji jsem si nemcinu zamilovala a dokonce to zvladla na statnici a mohu simultanne prekladat. Mam ji rada.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Amatérský (ve významu neplacený) básník, žurnalista a filosof života. Momentálně pod pseudonymem Augustus působím jako autor různě publikující povídky, fejetony i básně.