Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AK

Tonda Brno

20. 5. 2010 15:43
Tyto úvahy jen svědčí o tom,

že autor nějak nemá paměť.

Od 90, let tu máme 2 hlavní strany ODS a čSSD, které tak nějak střídavě vyhrávají volby. S komunistama se zatím nikdo nebavil, takže pak byly už jen 2 varianty koalicí.

Velká koalice - ta tu byla 1998-2002, i když ji oficiálně nazývali opoziční smlouvou, ale vpodstatě to byla koalice s tím, že se ODS zřekla účasti ve vládě. Tenkrát také mohla být koalice ODS, KDU a US, ale to po sarajevském atentátu nebyl schopen strávit Klaus, tak byla velká koalice.

A pak byla nejčastější varianta - vítěz, KDU a další menší strana. Vítězná strana vždy ty ostatní 2 převálcovala. Takže největší odpovědnost je na ní, ale to někteří hloupější lidé nejsou ochotni připustit, tak se to vše svede na KDU.

Nebo snad víte o nějaké další možnosti, která tu byla?

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

23. 5. 2010 23:18
Re: Tyto úvahy jen svědčí o tom,

Nemohu souhlasit. Být středová strana je jedna věc a střídat vládu s partajemi, které mají dosti protichůdné programy, jiná.

0 0
možnosti
BS

boblanek

20. 5. 2010 15:11
Lidovci seděli

v mnoha vládách proto, že byli středoví a že to tím pádem bylo zcela přirozené. Je smutné, že ikdyby by to bylo připomínáno do nekonečna, "někdo" to není ochoten pochopit. Nebo to, že to schytávali zleva i zprava, daleko početnějšími a tudíž i "silnějšími" hlasy. Svůj podíl na nedostatcích předchozích vlád vesměs přiznávali, někdy i víc než bylo namístě, protože hlavní odpovědnost nesly buď ODS nebo ČSSD. Stejně jako všichni lidovci, schytává to i Svoboda dodnes víc než zaslouží, přinejmenším ve srovnáví s některými gaunery, kteří jsou naopak dodnes uctíváni.  

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

20. 5. 2010 15:25
Re: Lidovci seděli

Máte pravdu, že takové srovnání si nezaslouží, proto stále patří mezi českými stranami k mým nejsympatičtějším. Nicméně s tím přiznáváním se mýlíte, já viděl v debatách i četl něco jiného. Krom toho ke konci jedné koalice již často myslívali na druhou a nejednou by takovéto chování šlo interpretovat jako zradu.

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

20. 5. 2010 14:50
Máte na to právo

Přeji úspěšnou ruku, ať už budete volit TOP (ti tam seděli též) nebo VV (o nich víme jen to, že program bude takový, jaký si jej "sponzoři" zaplatí).

0 0
možnosti
JB

Augustus Asper

20. 5. 2010 15:23
Re: Máte na to právo

tyt dvě strany bych nevolil ani po ráně klackem do hlavy, jelikož ve svém úsudku o nich, pokud mohu soudit, máte pravdu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 40
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1063x
Amatérský (ve významu neplacený) básník, žurnalista a filosof života. Momentálně pod pseudonymem Augustus působím jako autor různě publikující povídky, fejetony i básně.