Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

MacX

19. 7. 2010 9:24
Spojitost?

Nějak nedokážu pochopit, jakým prapodivným přeskokem se vám spojily ty dvě záležitosti - na jedné straně právnické tituly v Plzni a na druhé zřízení studia lékařství na Ostravské univerzitě. Právnická fakulta v Plzni měla nějaké problémy se svou akreditací? Učili tam snad málo kvalikovaní učitelé? V čem je ten případ podobný?

Předně, lékařská fakulta v Ostravě je napojena na fakultní nemocnici tamtéž. Odborné renomé té nemocnice je velmi slušné.

Rezignace členů poradní komise může mít i jiné důvody, než odborné. O zřízení lékařské fakulty Ostrava usiluje skoro 20 let. Řekl bych, že odborné zázem fakultní nemocnice a řady dalších ostravských nemocnic nebude horší, než třeba v 3x menší Olomouci. Spíš bych to tipoval na obranu vlastních výsad.

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

19. 7. 2010 19:00
Re: Spojitost?

Spojitost je jednoduchá - produkce pochybných nekvalitních "vysokoškolských odborníků".Dobrá nemocnice není zárukou dobré fakulty.Ostravská univerzita nemá dost kvalifikovaných učitelů, řada

z nich bude jen dojíždět. Některé obory nepovedou habilitovaní

pracovníci v plném pracovním úvazku. Prakticky chybí výuka několika

oborů, které se vyučují na ostatních lékařských fakultách.A je určitě zajímavé, že kopie některých podkladů pro výuku v Ostravě jsou téměř totožné s

těmi v Olomouci...

0 0
možnosti
C

certik_bertik

18. 7. 2010 20:47
oni

na tom jinde nejsou lépe

0 0
možnosti
C

Chytry.Kocour

18. 7. 2010 17:57
ano potřebujeme,,,,

ale v nevelkém množství. na takové téma ani není třeba psát článek.

0 0
možnosti
JJ

Libovůle

18. 7. 2010 18:10
Re: ano potřebujeme,,,,

v nevelkém množství které - vzdělané nebo titulované? :-/

0 0
možnosti
S

Satyriana

18. 7. 2010 17:27
určitě vzdělané a informované.

Jenže to musí začít už u malých dětí, aby dostávaly odpovědi na svoje zvídavé otázky, nebát se toho, jak je těch dotazů víc a víc. Děti okouzlují souvislosti. Když jsou schopny číst, být jim dál příkladem, povídat si s nimi i mezi sebou o tom, co se dozvídámě z časopisů, co bylo ve Večerníčku, v pohádce.To je základ.

Zvídavý a zvědavý člověk po takovém startu nepřestává, znovu se k vědomostem a informacím vrací, zajímá se o svět kolem sebe - a to ho žene i dál na školu nebo  za dalšími znalostmi z oboru.

Dnes je na spoustu věcí potřebný titul, ale také platí, že když si někdo zařídí firmu a umí, po titulu se (není-li potřebný k profesi) málokdo ptá.

0 0
možnosti
S

Satyriana

18. 7. 2010 17:31
Re: určitě vzdělané a informované.

Trochu jsem to smotala - může třeba vést i zdravotnické zařízení a najmout si lidi, rozumět lecčemu, co se tam dělá... Nebo pod garancí někoho vykonávat činnost. Znala jsem vynikajícího zubního praktika...

0 0
možnosti
MP

Mad3

18. 7. 2010 17:03
No....

Podle mě je zapotřebí těch lidí, co jsou ochotní něco dělat. Titulů, maturit atd. už je v tomhle státě víc jak dost. Podle toho to vypadá.

0 0
možnosti
C

certik_bertik

18. 7. 2010 16:44
paní autorko

ten nápis je špatně, nepotřebujeme ani jedno

0 0
možnosti