Petr Nečas: Jako poctivý politik - dříč, jsem pro vás zárukou

Jediné racionální změny v politické straně se dají udělat po prohraných volbách. Což ODS neučinila. Kdo z ODS se dnes chytá za nos? článek Petra Nečase v Lidovkách nesl "vybráno z jeho černého humoru" název "ODS sází na přemýšlivé lidi" - jistě všechny zaujal.

Petr Neeas nový lídr ODSfoto: Jan Zátorský, MF DNES

Stejně tak "hrdinné nakopnutí" pana (neohrabaného) předsedy za hloupé a nekontrolované kecy od Přemysla Sobotky také nebylo dvakrát čestné. Podrazáctví všeho druhu nikomu nevadí ani v politice, ani v životě.

Mediální mafie oznámí, zkresleně naivní plácání Topolánkovo, ale všem naprosto uniká to, co je na celé věci nejpříšernější:

Někdo si nahrával Topolánkovy kecy mezi focením, o kterých se určitě on sám nedomníval, že by mohly být zveřejněny a promtně část vyřčeného poskytnul bulváru! A tuto sviňárnu zcela konkrétní osoby nikdo ani slůvkem neodsoudí!
Málem je z něj hrdina, co? A že dokonce všechen seriózní tisk, uvedené žvásty, NESERIÓZNĚ přebere - to jistě také nikdo nečekal.
Topolánka neobhajuji, považuji jej od začátku za zkázu ODS, (už když si vystoupil Klaus) ale to neznamená, že musím s tím, co tady media provádí, souhlasit.

Nyní existuje pro ODS docela elegantní řešení stávající situace - odejít Topolánka definitivně.
Konečně nastal vhodný čas jak donutit Mirka Topolánka k odchodu z čela ODS a z jihomoravské kandidátky a učinit volebním lídrem ODS Petra Nečase.
Je Nečas tím správným lídrem ODS? A ve správném čase?
Flaubert: Není blbce, aby nesnil, že je velikým mužem, není osla, aby zhlížeje se v potoce, kolem něhož kráčí, nehleděl na sebe s potěšením a neshledal, že se podobá koni.
Oznámí Petr Nečas, že se s plným nasazením bude na kongresu ucházet o místo předsedy ODS?
Jeho jediným předvolebním programem by pak mělo být heslo:
"Jako poctivý politik - dříč, jsem pro vás zárukou, že udělám vše pro to, abych spolu s ostatními nelevicovými stranami zabránil Jiřímu Paroubkovi ve vládě socialistů s komunisty po ruce. A ODS co nejrychleji nasměruji zpět k idejím a zásadám, na nichž vznikla."
(Klaus by ho určitě pochválil.)
A co na to pani Němcová? Ta neumí přitvrdit a stranu vést? Proč není v žádných stranických funkcích, proč NEPROŠLA mezi pány na kongresu?
Vsázet na to, že Topolánkovo "chlapáctví", se kterým bojuje proti všem, voliči ODS ocení, je velmi, zatraceně velmi dnes riskantní...
Nastal tedy ten správný a nejvyšší čas na to skvělé kopnutí do "upadlého předsedy"? Neměla to ODS učinit ihned po prohraných volbách?
Topolánek je ovšem nevychovaný naiva, což je ovšem pro politiku někdy výhodná, někdy ale diskvalifikující vlastnost - ale neřeže si ODS pod sebou větev na které sedí, když jej nyní před volbami odvolává?

Vždyť jen řekl: Nezáleží na tom, zda jste Žid (Fischer) nebo homosexuál (Slamečka), ale na charakteru. Sdělil to zcela jasně a zřetelně?
Pane Topolánku, v politice bohužel nezáleží na tom, co jste chtěl říct a jak jste to řekl, ale jak to interpretují media.
Topolánek měl odejít už dávno, a to kvůli zavlečení ODS do močálovitých, údajně středových vod, takto je k tomu jen VHODNÁ PŘÍLEŽITOST....Jsou to vztahy mezi lidmi, jež dávají životu cenu, řekl klasik.
Někde jsem četla jak by měl vypadat schopný volič a neschopný, proč pravice nikde nevítězí.
Údajně pravice může vyhrát jen zřídka a to tehdy, kdy se neschopní ve větším počtu rozhodnou nevolit a všehoschopní volí z prospěchářských důvodů zrovna pravici. Ani tehdy ale nebude vítězství voliče dostatečně výrazné (pisatel měl pravdu, podívejte se do historie - pravicové vlády z posledních let).
Politika levicových populistů na celém světě je cílenou výchovou a zmnožováním těch neschopných a průměrných, kterým je například i snižována laťka obtížnosti dosažitelnosti vzdělání (resp. titulů) tak, aby se mohli dostat na lépe placená místa, aniž by byli pro společnost přínosem.Tak nějak se vyjádřil pan Hubálek, s kterým musím bohužel také souhlasit.

IQ v naší společnosti je katastrofální a toto se bezesporu promítá i do našich zastupitelských orgánů. Uvedené vychýlení se týká v mnohem větším měřítku i některých politických stran (a to již od pohledu :-/

Autor: Jana Javorková | pátek 26.3.2010 0:06 | karma článku: 16,76 | přečteno: 1174x
  • Další články autora

Jana Javorková

Když dva dělají totéž...

21.3.2012 v 7:52 | Karma: 19,16

Jana Javorková

Ano, jsem "Eurofobka"

18.2.2012 v 11:46 | Karma: 35,46

Jana Javorková

Halíkovi "Eurohujeři"

16.2.2012 v 6:59 | Karma: 43,98