Začátek konce světa

Mnoho pesimistů hlásá, že jsme zdárně nastoupili cestu ke konci světa. Dokonce i klimatická Gréta si uvědomila že to, co dělá pro záchranu zeměkoule zdaleka nestačí, a promptně nasadila vyšší obrátky.

Tak, jako dobré úmysly dláždí cestu do pekla, dálnice k armagedonu je poseta konspiračními teoriemi. Když nás nezabijí geneticky modifikované potraviny, zabije nás 5G, nebo pomřeme na Covida. To je přece spiknutí elit, a snaha snížit populaci lidstva - hlavně nás, starých a zbytečných darmožroutů. Cožpak nevíme, že virus je šířen úmyslně, média udržují společnost ve strachu nestydatým přeháněním, neetičtí vědci nás nutí k očkování, lékaři a politici v hrdlo lžou, a farmaceutické podniky si mastí kapsy? Ano, v úrodné půdě se skvěle daří nejenom marihuaně, a absence důkazů spolehlivě dokazuje, že spiknutí funguje.

Já, coby zarytý optimista, naopak tvrdím: Ale kdež. Naši modrou planetu zachráníme, mír ubráníme, a Covida porazíme! Konec konců, konec světa měl už nastat mnohokrát, my jsme furt tady, a (zatím) se nám nepodařilo navzájem se vymlátit - i když se o to neustále pokoušíme. A přitom nastolit celosvětovou utopii není žádná věda. Jen se musí vědět, jak na to, a já se zde odvažuji nabídnout několik dobře míněných rad:

* Začneme ustupovat agresorům, přijímat podmínky vyděračů, a zlodějům necháme to, co ukradli. Vyhneme se tak nebezpečí, že nám někdo - ve svaté pomstě a touze po spravedlnosti - zapálí v noci barák, nebo strčí do postele koňskou hlavu.

* Zrušíme veškeré hranice. Podobně jako praotec Čech, poutníci se usadí tam, kde se jim zalíbí nejvíc, nebo až jim dojde dech. Ze zkušenosti víme, že multikulturalismus rozšiřuje kolorit národních zvyků, a zpestřuje vztahy mezi sousedy. Nehledě k tomu, že kolik jazyků znáš, tolikrát jsi člověkem, a co člověk to další ruka, kterou lze přiložit k dílu.

* Místo reklamních letáků budeme tisknout bankovky, a pravidelně je vkládat do poštovních schránek. Tím zvýšíme životní úroveň, učiníme konec bídě a hladu, a jako bonus uvolníme značné množství laviček v parcích. Z přebytečných finančních prostředků ustanovíme komisi, zaměřenou na studium konspiračních skupin a zlodějských světa řádů, a pověříme ji vypracováním návrhů na jejich likvidaci.

* V zájmu zpomalení globálního oteplování zakážeme sopkám soptit, krávám prdět a volům mluvit, čímž omezíme vypouštění škodlivých plynů a horkého vzduchu do atmosféry.

* Povolení k výjezdu na veřejné komunikace udělíme pouze elektrickým vozidlům. Stromy, doposud lemující silnice pokácíme, a nahradíme je řadou nabíjecích stanic. Každá z nich bude mít dostatečný počet parkovacích míst, vybavených televizní obrazovkou, a samoobslužnou prodejnu, kde si řidiči i těch nejnovějších modelů mohou zakoupit náhradní součástky ke svým automobilům (e.g. baterie velikosti AA, C a D, od firem Duracell a Energizer).

* Členům Prvních národností, LGBTQ+ a jiným, viditelným i neviditelným menšinám poskytneme zvláštní privilegia, abychom odstranili křivdy, jichž se dostalo jejich předkům v minulých stoletích.

* Aktivisty, polévající obrazy v galeriích všelijakým sajrajtem, necháme přilepené v dobrovolně vybrané pozici do té doby, než odpadnou sami.

* Takzvaným "konvojům svobody," protestujícím proti preventivním opatřením vlády, poskytneme zvláštní policejní ochranu. Blokované ulice a mosty označíme předem a v dostatečné vzdálenosti, aby si frustrovaní řidiči mohli včas vybrat alternativní cestu. Rezidentům, otráveným hlukem a výfukovými plyny doporučíme utěsnit okna a dveře koudelí, kterou sociálně slabším jedincům / rodinám poskytneme zdarma.

* Kolabující zdravotní systém vzkřísíme zrušením očkování, a zastavením výroby neúčinných vakcín. Vždyť Covid je jenom taková malá chřipečka, jež se dá léčit doma, a stačí k tomu čaj s medem a citrónem! Tím zabijeme hned tři mouchy jednou ranou: Znemožníme další podezřelá úmrtí vakcinovaných osob, uvolníme nápor na nemocnice a zdravotní personál, a zkrátíme čekací dobu na diagnostická vyšetření ze dvou let na rok a půl.

* Jelikož s písní jde vše líp, dnes už omšelou Internacionálu nahradíme pokrokovou skladbou "Go West." Schválena však bude pouze varianta v podání Pet Shop Boys; verzi od Village People z důvodu morální čistoty zakážeme.

Co dodat? Snad jenom to, že co nás čeká, to nás nemine. A že nejlépe se povede těm, kteří coronavirus někde pokoutně koupili, neprodleně ho pustili do světa, a zároveň si nějak obstarali imunitu. Ti si nejdřív spočítají, co jim to vyneslo a ještě vynese, z nově nabytého jmění bohatě odmění své hlásné trouby, a pak budou žít šťastně a spokojeně až do smrti.

Nebo aspoň tak dlouho, než nás všechny postihne osud brontosaurů, a nezůstane tu stát na kameni kámen. Neboť Mor, Válka, Hladomor a Smrt si už (prý) sedlají koně.

Autor: Jarka Jarvis | čtvrtek 8.12.2022 22:10 | karma článku: 16,33 | přečteno: 420x
  • Další články autora

Jarka Jarvis

Sportem k lékaři

12.4.2024 v 11:02 | Karma: 14,39

Jarka Jarvis

Hop sem, hop tam: Zkamenělý les

4.3.2024 v 14:00 | Karma: 10,36

Jarka Jarvis

Letos to určitě splním!

23.1.2024 v 15:30 | Karma: 8,90

Jarka Jarvis

Mozek v kalhotách

29.11.2023 v 21:55 | Karma: 12,30

Jarka Jarvis

Má milá, nic se nebojíš?

20.10.2023 v 7:10 | Karma: 13,53