Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Asi každá organizace, která se stará o zvířata má podobné dilema - v přírodě už na volný život nemají prostředí, a v ZOO jsou definitivně zavření. Smysl vidím největší v záchraně druhů pro přírodní místa, která ještě existují. Právě zmiňované safari ve Dvoře Královém je známé aktivitami v navracení odchovaných mláďat do přírodních podmínek, samozřejmě se střídavými úspěchy. Ale aspoň se o ně starají odborníci. Spíš jsem skeptická k nyní módním chovatelům např. velkých šelem soukromníkům - i zde jsou výjimky patrně, ale jinak je to hodně smutný pohled. Díky za téma Jarko, ale bohužel, s přírodou zvířata prohrávají díky nám lidem, ovšem na nás už pomalu taky dochází. Vytváříme si člověčí ZOO pro sebe z celé planety. No a příroda se brání jak umí - např. změnami klimatu, epidemiemi atp. Zdravím JarkoR^ a přeji hezký den.:-)

0 0
možnosti
Foto

Máte to nastavené celé špatně. My se nechodíme dívat na zvířata, ale chodíme se ukazovat zvířatům.

Vždyť i ředitel ZOO Praha Miroslav Bobek prohlásil, že zvířata se bez návštěvníků nudí. Chcete snad oponovat slovům ředitele? ;-D

A pokud stále ještě netušíte, tak si připomeňte anekdotu, jak se jedna opice ptá druhé, jestli ví, co je to Pavovlův reflex.

0 0
možnosti
Foto

Je to nejspíš pravda. Také se mi to stalo, když jsem navštívil ZOO se psem. Přišel se na nás podívat orangutan a zkoušel na psa dělat různé grimasy a prostocviky. Evidentně se bavil překvapenými reakcemi psa.

0 0
možnosti
PK

Jako malý kluk jsem nemohl chodit do cirkusu dívat se na chudáky zvířata a nyní už nemohu ani do ZOO a to i když chápu jejich roli v pomoci zachování druhů...

0 0
možnosti
Foto

Já taky nemůžu spoustu lidí, i když chápu jejich roli v zachování druhů... ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 143
  • Celková karma 12,38
  • Průměrná čtenost 441x
Píšu blbě, ale píšu ráda. Navíc jsem politicky nekorektní, nevlastním chytrý telefon, a v důchodu mám tolik času, že absolutně nic nestíhám.

Seznam rubrik