Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J53o62s27e37f 53P18o13t71r

28. 12. 2015 21:28

Tvrdí se, že čtyři myslitelé podstatně přispěli k soumraku křesťanské Evropy, nejdokonalejší civilizace, která kdy existovala a jejíž výdobytky v současné době dobývají svět, a která se i jejich zásluhou ocitá dneska na pokraji nicoty.

Jedná se o Sigmunda Freuda, z jehož učení dneska nezbylo téměř nic, o Charlese Darwina a jeho vývojovou teorii, která je dávno překonána a v současné době se udržuje setrvačností a politickým tlakem.

Následuje Karel Marx s jeho filozofií, na jejím základě bylo v prvních dvou třetinách 20. století ve světě povražděno na 100 milionů lidí, a Nietzsche, který konstatovat smrt Boha, ale sám na desítky let skončil v blázinci s progresívní paralýzou.

Jinak si pletete pojmy s dojmy, Freud se narodil na Moravě, ale rozhodně nebyl Čech, byl jako všichni německy hovořící obyvatelé Moravy Österreicher. To byste, když už nás poučujete , měl vědět.

0 0
možnosti

Dobrý den, děkuji za váš komentář :-), pro mě se narodil na Moravě, tak je to Čech. A řeknu vám, že to nevím a jsem rád za mé obohacení. Ty čtyři myslitelé, které zmiňujete, tak to naprosto souhlasím.

1 0
možnosti

Jediné, čím Freud přispěl vědě bylo, že otevřel dveře dalším badatelům. Sám Freud byl v zajetí své fascinace erotičnem, jeho poznatky jsou fakticky mylné, což ještě zpochybnil zřejmou snahou vytvořit ze své nauky vědecké dogma.

0 1
možnosti
Foto

Však také Freud napsal u příležitosti svých narozenin: "Teprve dnes, kdy slavím osmdesátku, přestává ženské tělo pomalu být hlavním cílem mých zájmů, se mohu konečně věnovat solidní vědecké práci."

A nezapomeňte: Freud - die Freude (radost - z čeho asi?)

1 0
možnosti