Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J63a86r28a 81R64a58n60k

12. 12. 2012 3:03

Nehlede na diskusi a na to, jestli si EU Nobelovu cenu miru zaslouzi, libi se mi, jak jste clanek napsalR^

0 0
možnosti
PV

Pán je právník, pozor! Ale to nemění nic na faktu, že je vedle jak ta jedle. Neboť udělení ceny za mír instituci, která koukala z povzdálí na bombardování Bělehradu, bombardování Libye, nekonečným rozmýškám v arabském světe tupě přihlížela, křížovou válku v Iráku podpořila dolary i vojáky, vraždění civilistů ve všech zemích balkánu (zde se i podílela svými "mírovými sbory") jakbysnet, to chce silnou náturu a notnou dávku cynismu.

2 1
možnosti
LC

Nejsem zásadně proti EU. Očekávání se však zřetelně odlišují od skutečnosti. EU je v současné podobě naprosto neakceschopný spolek. Zmínil jste třeba bývalou Jugoslávii. Co by asi udělala EU, kdyby se do toho nevložilo NATO, potažmo USA. Vůbec nic. Ještě teď by v Bruselu rokovali. Mně naopak připadá, že v posledních letech EU zasévá nevraživost mezi evropskými národy. V Evropě bude mír jen do té doby, dokud tady bude přítomný vojenský kontingent USA. Až se američani naštvou a řeknou, že už NATO platit nebudou (najděte si, jak jednotlivé státy plní své závazky), že odchází z Evropy a ponechají ten "vědecký a technologický gigant" svému osudu, uvidíte co se začne dít. (Přeji si abych byl špatným prorokem.)

2 1
možnosti
PV

Vy si nastěhujte američany třeba do obyváku. Ale nám s nimi dejte pokoj. Je to stejné jako onehdy s rusákama. Špatné. Protože, jak se jich potom zbavit?

0 1
možnosti
Foto

J10i54ř87í 75N84ě89m62e43c

11. 12. 2012 21:12

Pane, obávám se, že v tomto s Vámi rozhodně nemohu souhlasit.

Nobelova cena míru Evropské Unii?! Za to, že přinesla mír a klid obyčejným lidem? To tedy nepřinesla. Za rozbujelý úřednický aparát, za přerozdělování, za kvóty, za určování toho, co je ošklivé a co krásné?! např. Multikulturní obohacení skvělé, kdežto národní hrdost je opovrženíhodná.

Podíl obnovitelné energie by měl činit v EU do roku 2020 20%, Proboha kdo to zaplatí? Když na splnění tohoto plánu je třeba navýšit investice z 35 miliard Euro na zatím odhadovanou sumu 75 miliard Euro. Přitom již teď je každý jeden kilowatt "čisté energie" dražší naž kilowatt běžné energie. Východ EU má horší potraviny - Bruselu to nevadí. Třeba by ještě mohla EU dostat zlatou medaili za to, kolik STOVEK miliard Euro Evropská centrální banka napumpovala pod vedením Bruselu do Řecka, Portugalska, Irska, Španělska... Válka na Balkáně? A výsledek? Drogový, mafiány ovládaný muslimský státní útvar. To je onen mír? Jak to, že EU doslova podporuje daňové ráje? Ba jsou dokonce i v EU (např. Kypr, ostrov Mann - UK...) a přitom se celá Evropa raketovým tempen zadlužuje. Jenže ten dluh padne pouze na obyčejné lidi, a n ikoliv na ty, kteří ho způsobili, a kteří převzali Nobelovu cenu míru. NO FUJTABL.

3 3
možnosti
Foto

autore , víte kdo začal válku v Libyi ? Francie - ergo jeden z vůdčích států EU ...... a za to asi byla ta cena, že ?;-DRv

3 3
možnosti
Foto

šmarjá........ další eurohujerský blábol ..... to máte jako stranický úkol ?

2 5
možnosti
JS

Klaus se odmítl zúčastnit jednoznačně proto, že ví, že si EU tu Nobelovu cenu nezaslouží.

5 3
možnosti
FK

Autore, už to tu někdo napsal, já to budu jen nepřesně parafrázovat: ať chcete nebo ne, - Evropa se k dnešnímu stavu - ano nesmírně zdárnému - dopracovala právě na základě vlastních zkušeností jednotlivých národních států. Stav dnešní Evropy určují právě historické zkušenosti těch států - fakt je, že mnohé neustále vystrkují růžky, a když militantním způsobem, tak alespoň mimo Evropu. I to je mimořádně výmluvné. Autore, víte, ona jakákoliv událost má tisíce hranek a plošek, a koukám, že vy si uvědomujete jen ty, které do očí bijí, o kterých se mluví, a už vůbec ne ty, které jsou v skrytu, ve stínu, ale poskytují velký prostor ledasčemu. A to ledasco tu existuje a je oživováno!

1 3
možnosti
TB

nevidím to tak ostře,nobelova cena za mír je cena za něco, ale EU,při vší úctě, má k tomu předkladu daleko. Pokud by se situace týkala Evropy, tak ,kde zabránila eskalaci napětí či válce, půjdeme do ,oblíbeného, Blízského východu, jak EU zasahuje do občanské války v Sýrii, co proto udělala,aby tato válka skončila, čím zabránila eskalaci napětí mezi Izraelem a jeho arabskými sousedy, v Africe je to podobné, po svržení Kaddáfího je v zemi napětí,občanská válka na spadnutí,co nyní udělá EU proto, aby utišila bouři,na které se podílela. Udílet tuto cenu za mír v Evropě? To snad nemyslíte vážně?

 Nobelova cena za mír se dává za viditelný podíl na míru ve světě a na těchto konfliktech, to mi tedy promiňte, je vidět, že neudělala zhola nic. Náš postoj srovnat s tím, co bylo za 2.světové války, no by jsme taky mohli směřovat do 30.leté války, kdy české země dostavaly pěkně zabrat právě od Švédska.

5 3
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1097x
Jsem právník, působící jako advokát a externí pedagog na PF UK v Praze, kde učím švýcarské ústavní a správní právo. Značnou část svého života jsem strávil ve Švýcarsku, kde jsem rovněž vystudoval právnickou fakultu v Bernu a odkud jsem se následně před 10 lety vrátil zpět do ČR.

Seznam rubrik