Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
N

nikolaj

31. 8. 2012 20:17
S autorem souhlasím

Ze společnosti se vytrácí slušnost, svoboda a demokracie je pro "některé lidí " přímo úměrná cifře na jejich bankovním kontu, jinými slovy  - více  peněz znamená více svobody. Bude to platit i pro dosažení vzdělání  - přece se dá koupit všechno i vysokoškolský diplom. Stát vnímám negativně pro jeho nepřehlednou legislativu, která je formulovaná mnohdy nejednoznačně, pro nízký morální kredit některých našich úplatných politiků. Vzdělanost  a slušnost  se u nás "prostě nepěstuje" a nevyplácí. Petice ? ..mnohdy stejně nic neřeší. .."Tady máš chléb a hry a nám do toho nekecej"..."Volils, tak drž čtyři roky hubu"... Co až pohár trpělivosti přeteče.??  Stát podporuje lichvu, na některých postech přehlíží přemrštěně vysoké mzdy, přihlíží korupci...atd.

1 0
možnosti
PH

petrph

1. 9. 2012 10:14
Re: S autorem souhlasím

Ono bohužel, je smutné že zpočátku izolovaná vrstva zločinu pokud se nezastaví ale naopak toleruje, tak se pak  jako mor rozrůstá po celé společnosti právě tím že se vytrácí slušnost, morálka, právní vnímání.atd.. Pochopitelně, každý si řekne-když oni tak já taky.

Toto je pak naprosto evidentní - na začátku je tu rozšířená korupce ve vysoké politice-pak následovalo dosti netransparentní zatčení a uvěznění pana Ratha na hraně ústavnosti (teď nehodnotím vinu pana Ratha, ale pravě to jak byl zatčen a jak je vedeno vyšetřování)- a dneska už policie předává (prodává?) záznamy z jeho vyšetřování novinám a ty je v pohodě otiskují- a všem to připadá naprosto nomální...

http://zpravy.idnes.cz/rath-pancova-kott-miliony-a-policejni-spisy-fze-/domaci.aspx?c=A120831_212819_domaci_brd

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1097x
Jsem právník, působící jako advokát a externí pedagog na PF UK v Praze, kde učím švýcarské ústavní a správní právo. Značnou část svého života jsem strávil ve Švýcarsku, kde jsem rovněž vystudoval právnickou fakultu v Bernu a odkud jsem se následně před 10 lety vrátil zpět do ČR.

Seznam rubrik