Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

31. 8. 2012 0:53
Ten stát totiž řídí váš Kalousek.

0 0
možnosti
PK

repanak

30. 8. 2012 20:31
Vaše tvrzení,

že dnešní společnost je stejná jako ta do r.1989 - t.j. uznává jen materiální hodnoty, není tak docela pravdivá. Vnímám společnost od konce padesátých let, takže jsem prožil mnohé etapy - zbožštění materiálního přístupu dnes a před cca 25 lety nesnese srovnání - glorifikace majetku, hodnocení podle majetku, nejdůležitější na olympiádě je to kolik kdo vbydělal, za kolik se prodá reklamě.

0 0
možnosti
PH

petrph

30. 8. 2012 20:16
máte skutečně pravdu v mnohém "co je třeba"

Ale nějak nechápu  to závěrečné řešení "Nejen média, ale společnost jako taková musí vyvíjet tlak na lidi ve

veřejné sféře, kteří se zpronevěřují právním a morálním hodnotám."

Mohu se zeptat jakou máte představu že se ten tlak má projevovat? Právě ti lidé kteří se zpronevěřují právním i morálním hodnotám na něj přeci vůbec nemusí reagovat. My jsme bohužel už dávno přešli od stavu, kdy se takto zpronevěřovali izolovaní  jednotlivci, takže na ně mohli vyvíjet dostatečný tlak buď nadřízený orgán nebo skupina která ho do té veřejné funkce dosadila (jeho politická strana). My už jsme dnes ve stavu kdy naopak ti kdo se zpronevěřují, ty statní orgány i politické strany ovládají a sami už jsou neodvolatelní

0 0
možnosti

Ottis300

30. 8. 2012 21:22
Re: máte skutečně pravdu v mnohém

Pokud politik, či skupina politiků, neprovede trestní čin tak nemáte jinou možnost, než je příště nevolit. Těžko může existovat jiný systém. Snad jedině monarchie, kde se změna může teoreticky vynutit autoritou panovníka, ale i konstitutční monarchie je hodně bezzubá. Jediný, kdo ty zuby má a může je používat, je diktátor, případně jedna absolutně vládnoucí politická strana. Ale to už jsme tady měli, ne?

Autor má pravdu snad ve všem možná s mírnou modifikací, ale stále je faktem, kdo může vyvíjet tlak na lidi v té veřejné sféře, když ta je opravdu odrazem stavu společnosti. Jedině nějaký mesiáš, který pohne masami, ale to už jsme zase někde jinde. Navíc mesiáši jsou silně nespolehliví. Mohou zasadit dračí vejce a jedna princezna jako obět nám stačit nebude.

0 0
možnosti
LA

lord Acton

30. 8. 2012 20:10
Stát je brzdou ekonomiky

čím je ho více, tím méně ekonomika šlape. Stát by měl působit tam, kde to jinak nefunguje. Zásadním problémem je, že politici si moc kupují za sliby, které mohou plnit jen za peníze sebrané občanům, takže nejsou nikterak motivováni držet stát v nutných rozměrech a dochází k jeho bobtnání ať už vládne pravice nebo levice.. Ekonomicky je to jasné, zdanění způsobuje distorze, čím je zdanění větší, tím hůře se daří podnikům a tím občanům. Státní zásahy jsou logicky obhajitelné jen asi u 20% běžných aktivit vlád, jinak je to brzda rozvoje..

1 0
možnosti
I

iFos.cz

30. 8. 2012 21:51
Re: Stát je brzdou ekonomiky

R^ Také se cítím býti minarchistou

0 0
možnosti