Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

30. 8. 2012 8:08
jenže pak dojdeme ke zjištění

Že ani ta demokracie vlastně nic nebrání a nezajištuje. To jsme poznali jak na konci první republiky, když naši politici předali republiku Hitlerovi a utekli do Anglie. A poznali jsme to i po válce kdy tady demokraticky zvolená KSČ vyhlásila totalitu.

0 0
možnosti
TT

žepré

30. 8. 2012 1:13
Sakra,

fotka poukazuje na zralýho člověka, přitom je esence článku jaksi na úrovni Mateřídoušky. Bez diferenciace: co je stát? Bez ohledu na instituci obecního resp. společného vlastnictví, která vznikla v dobách historického šera a až do dnešní ultra"liberální" doby byla považována v jakémkoliv režimu za instituci správnou a neodbytnou. Ostatně, při pohledu do historie se osvědčila. A tady nějaké bróček napíše na nejčtenější blog poučku ve smyslu Mateřídoušky. Ani slovem se nezaobírá tím, z jakých jiných důvodů by mohl být stát vnímán negativně: třeba kvůli vládě mafii kolaburující s hegemonistickými mocnostmi; třeba kvůli neprosaditelnosti práva (na prosazení práva je potřeba stát, když už teda nežijeme v kmenech) nebo třeba kvůli tomu, že stát se vzdal své regulatorní funkce a jeho zástupci jsou vykonávači vůle na státu naprosto nezávislých majitelů prostředků. -- Čemu ty univerzity dávajó tituly, to bych chtěl číst jako odpověď. Rád se směju, aji hořce.

0 0
možnosti
JH

ExPat

30. 8. 2012 1:33
Re: Sakra,

Co Vám brání psát svůj vlastní blog kde nás obdaříte veškerým svým zajisté vyjímečným moudrem?

0 0
možnosti
ZM

tomsk88

29. 8. 2012 23:48
názor......

... já bych si první republiku a její proklamovanou demokracii zase tak moc neidealizoval......

a pokud se bavíme o současnosti.... můžete mi říct proč  presidentský kandidát Vondráček potřebuje 50000 podpisů voličů  a presidentský kandidát Sobötka jenom několik (15?) poslaneckých podpisů?  říká se tomu rovnost před zákonem  (v té naší  nezadržitelně se rozvíjející demokracii....)

0 0
možnosti
LA

lord Acton

29. 8. 2012 23:57
Re: názor......

s první republikou souhlas, ovšem to s tou rovností je blbost, na oba platí zákon stejně, ale postavení občana a zvoleného poslance je jiné, poslanec má mandát od voličů..

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

29. 8. 2012 23:18
Pro chod společnosti silný stát nepotřebujeme.

Stát potřebujeme pro zajištění bezpečnosti a pro chod justice.

Tedy armádu, policii a soudy. Pro chod společnosti stát vůbec nepotřebujeme.

3 0
možnosti
IN

uspěšný a krásný pravičák

29. 8. 2012 23:14
Kdo vnímá stát negativně?

advokáti?

Já se státem problém nemám, mám problém s jeho podobou jaká je v ČR. Ale například kompletně celá Skandinávie je pro mně fajn.

1 0
možnosti
LA

lord Acton

29. 8. 2012 23:58
Re: Kdo vnímá stát negativně?

Kolik toho víte o Skandinávii? Uvědomte si, že čím je mocnější stát, tím jsou naše životy víc ovlivňovány politiky..

0 0
možnosti
L

lesicatko

29. 8. 2012 22:59
No

"Čím je intenzita státní moci v životě občanů menší, tím je stát vyspělejší a civilizovanější."

.

Ani nie - zakony v mnohých krajinach EU sú nastavené tak, že umožnujú oveľa silnejší vplyv štátnej moci napr nad rodinou - napr zakaz fyzických a psychických trestov v rodine. Napriek tomu sa tieto štáty sa počítajú medzi najvyspelejšie a najcivilizovanejšie...

0 0
možnosti
K

klariet

29. 8. 2012 23:38
Re: No

A co fyzické tresty mimo rodinu?

0 0
možnosti