Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

31. 8. 2012 0:48
K vyrovnání se s chybami 50. let došlo už za vlády KSČ.

Časem se dokonce stal Gustáv Husák, jedna z obětí procesů, prezidentem republiky.

Takže se vlamujete do otevřených dveří, místo abyste se starali o své vlastní zločiny.

0 0
možnosti
SL

strycek-Joe Ltd.

30. 8. 2012 12:36
Musíme se především vyrovnat se současností

s tím, jak TOP09 zadlužuje stát a teprve po potrestání viníků-politiků na všech úrovních se budeme moci zabývat minulostí, Vondráčku Rv

1 0
možnosti
JL

uumaa

30. 8. 2012 11:20
Pamatuj!

R^

1 0
možnosti
PH

petrph

30. 8. 2012 10:48
tohle už je dnes v podstatě zástupné téma

Ano, bylo by správné kdyby před těmi 20 lety byli obžalováni a souzeni ve velkém měřítku ti konkrétní jedinci kteří se v průběhu komunistického systému dopouštěli zločinů a upírání í základních práv svých bližních. A já bych si dokonce dovolil odhadnout že někteří z nich (třeba bachaři) ani nemuseli být komunisté. Takže, jestli chcete, tak jděte za dnes žijícími (mnozí dodnes aktivními) politiky té doby a ptejte se proč k tomu nedošlo a nikdy už nedojde. Nakonec máme tu přece našeho  prezidenta Klause.

Ale pak tu máme druhou skupinu komunistů. Kteří vstoupili do nově založené KSČM (ta původní KSČ už byla přeci dávno rozpuštěna) a ničehož zločinného se nedopustili. Paušalizace komunistů jako zločinců je vůbec nesmyslná (ba přímo urážející), komunistické strany existují legitimně v mnoha jiných zemích světa.

Takže jen abychom zapomněli, že  tu velké společensko-morální krizi a marasmus si naše "demokratické" strany dokázaly vytvořit i bez komunistů?

0 0
možnosti
K

kaktusak

31. 8. 2012 0:50
Re: tohle už je dnes v podstatě zástupné téma

Oni měli zájem někoho soudit, kohokoliv. Ovšem správně poznali, že by to byla podobná blamáž jako lipský proces.

0 0
možnosti
  • Počet článků 35
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1097x
Jsem právník, působící jako advokát a externí pedagog na PF UK v Praze, kde učím švýcarské ústavní a správní právo. Značnou část svého života jsem strávil ve Švýcarsku, kde jsem rovněž vystudoval právnickou fakultu v Bernu a odkud jsem se následně před 10 lety vrátil zpět do ČR.

Seznam rubrik