Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Je to taková už typicky česká negativistická vlna ke všemu, co přichází od jinud. Ale logické je zbytečně nesvítit, někdy je na to třeba upozornit i příkazem.

0 0
možnosti
PS

Ano, ve Francii se vždy zrodily "zajímavé" nápady. V roce 1976 například tamní nadšenci ve vládě zavedli nesmysl s posouváním hodin 2x ročně vpřed a vzad. Víte, jak tehdy museli makléři na burzách Evropy zuřit, když burza v Paříži se otevírala o hodinu dříve proti ostatním středoevropským? Za hodinu uděláte fííáá operací a jde o zisk. V roce 2012 si naplánovali sjednotit čas i ve V.Británii, nepovedlo se. Více na http://www.casproevropu.czR^

0 0
možnosti
KH

V noci je normálně tma. Některá veřejná místa je k obecnému prospěchu vhodné osvětlit, zbytečné veřejně viditelné osvětlení ale omezuje 'svobodu' ostatních. Světelný smog v některých oblastech snižuje rozdíl mezi dnem a nocí a má nežádoucí vliv např. na ptactvo. A navíc to stojí zbytečné peníze. Ta spotřebovaná elektřina opravdu není zadarmo. Doma si každý může dělat co chce, ale je nezodpovědné plýtvat na účet jiných.  Takže: ten příkaz není vůbec tak nesmyslný jak tvrdíte.

4 1
možnosti

???

Oni mají ve Francii většinu obchodů, kterých se to týká, veřejných (státních)?

A když už vypnout ty zlé veřejné (státní, obecní) zdroje světla, to jako mají vypnout třeba veřejné osvětlení?

0 0
možnosti
MR

Zase jeden který nerozumí. Nebo nechce.

1 2
možnosti
JR

J77a25r90a 41R44a16n56k

4. 2. 2013 23:48

Cemu na tom nerozumel? Proboha je to zatim jediny rozumny prikaz a nejedna se pouze o Francii, bude to Kanad a USA take .....ostatni zeme se casem pridaji. Za komance to bylo v CSSR jako za stanneho prava, zapadni zeme mi pripadali jako Las Vegas, kdyz jsem prijela poprve do Las Vegas, tak jsme pochopila, proc museli postavit Hoover Dam a ze je to silenstvi....konecne jim to doslo a budovy, kde se v noci nepracuje budou mit zhasnuto. Mala svetelka ve zdich jsou stejne (ta nic nezerou) a sky "scrapers" mus mit na strese cervene svetlo kvuli letadlum, tak o co Vam jde.....vzdyt to je jedna z mala veci, ktera ma logiku!!!R^R^

1 0
možnosti
HB

Zase jste si vybral jen jeden důvod, ale ony existují i jiné důvody. Například snižování světelného smogu, kdy přílišné osvětlení ruší lidem spánek. A co se týče ochrany majetku - není nic jednoduššího, než instalovat pohybová čidla, která rozsvítí, když v objektu někdo je. Dokonce to jako ochrana může fungovat lépe, než stálé svícení, protože bude na první pohled jasné, že jde o nějakou nestandardní situaci.

10 2
možnosti
JT

Jak venkovni osvetleni rusi lidem spanek ?  Existuji prece zaluzie, nebo se da hlava strcit pod polstar. Jinak spat se da i ve dne.

2 12
možnosti
BP

To maj těžký pane myslitel : Když energii zdraží ( jako regulační krok) tak lidi budou řvát, když udělají regulace,tak budou řvát jiní.

Kdysi jsem četl takovou energetickou prognozu - kdyby spotřeba energií rostla takovým způsobem,jako posledních 40let 20.století,tak někdy okolo roku 3000 by úroveň spotřeby dosáhla ebergetického výkonu celé galaxie - takže nezloběj se,ale někde se ta křivka začít lámat musí,jinak totiž většina lidí nebude dělat nic jiného než těžit paliva,vyrábět z nich energii a nebo jí prodávat ...A stejně to stačit nebude

8 2
možnosti
JT

No a co se stane, kdyz to nechaji byt ? Vubec nic.

1 5
možnosti
MD

a to, ze se ta usetrena energie da prodat Vam asi nedoslo, ze? Nebo vyuzit v akumulacnich vodnich elektrarnach? Zase jeden 'kvalitni' prispevek

8 3
možnosti
JT

A nebo ve dne chytat svetlo do pytlu a svitit tim v noci

3 5
možnosti
PL

P98e94t27r 83L70u78k19e65š

4. 2. 2013 13:04

Zřejmě zapracovala lupičská lobby:-)

3 2
možnosti

"Nejhorší jsou takové regulace, které jsou vedené opravdu dobrými úmysly."

Naprosto přesné.

6 4
možnosti
IF

Má to i vlastní pojmenování - "páchání dobra"

3 5
možnosti
IH

Příště zakážou svítit v noci i doma fyzickým osobám a příkážou svítit ve dne  ;-D

4 7
možnosti
JM

A to jste někde četla? Nebo viděla v křišťálové kouli? ;-D

6 4
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Jmenuji se Jaroslav Veverka a bylo mi 50 let. Podnikám v oborech energetika, strojírenství a stavebnictví. Vedle práce je mým koníčkem sport, konkrétně hokej a fotbal.

Seznam rubrik