Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JRJ

Já rád játra

15. 2. 2012 11:17
cena panelu neni vsechno

Cemy menicu a instalacniho materialu a samotne instalace zustavaji vicemene stale a dnes tvori bratru polovinu nakladu. Nutne jsou pak i investice do distribucniho systemu.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 2. 2012 9:33
to je ale divná hra

Ptejme se jinak..Tady se na konci hovoří o "energetické mixu" s tradiční energetikou... Pokud by to bylo tak, že by fotovoltaika dokázala dodávat určité,byť malé procento   energie do sítě-ale to prosím se zárukou dodání (jak z hlediska kvantity, tak i času  ) , a toto procento i jen pomalu navyšovala, bylo by pak možné na úkor toho a na tuto dobu ponížit dodávky tradičních elektráren... (Tedy, je to složitější, protože ani uhelnou či jadernou elektrárnu nelze  "odstavit a pak znovu nahodit" třeba na hodinu či dvě., ale řekněme že by se nějaké řešení našlo, a pár vlaků uhlí by se ušetřilo.

Což ale ta fotovoltaika dodávat zaručeně neumí,takže klasické elektrárny musí ještě stále  pokrýt celou požadovanou spotřebu neustále na 100%, přičemž občas  jí tam (obvykle z nařízení státu) dodávají ještě navíc přebytečnou a nepotřebnou energii z fotovoltaik, která jen zbytečně přetěžuje přenosové sítě...A to je pak drahé, i kdyby to bylo skoro zadarmo...

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

15. 2. 2012 10:20
Re: to je ale divná hra

je to jinak

0 0
možnosti