Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VK

Vlastimil.Kornas

23. 2. 2012 18:04
50%z celkového z JE

je optimum,víc se stávajícími linkami do jižního Německa od nás dostat nemůže.

0 0
možnosti
O

OliveraKatarina

21. 2. 2012 17:13
Souhlas s autorem !!!

R^R^R^[>-]

0 0
možnosti
D

DAVIDIANUS

21. 2. 2012 14:49
Jádru jednoznačně ano,

větru U NÁS jednoznačně ne, sluníčku ne na polích - pouze na střechách staveb ano......

0 0
možnosti
ZH

haek

21. 2. 2012 15:17
Re: Jádru jednoznačně ano,

Na střechu ať si dá každý co chce (nejrozumější jsou u nás asi kolektory pro ohřev TUV), ale hlavně za SVOJE!!!

0 0
možnosti
J

jendazmoravy

21. 2. 2012 14:21
Prosím o vysvětlení k Černobylu

Prosím pěkně, jak jsou ty oběti míněny? Jsou ta čísla srovnatelná? Jde výhradně o oběti, které zemřely do nějaké doby po nějakém neštěstí? Nebo jde o odhady, kolika lidem zkrátilo život třeba zaprášení severních Čech? Nebo jsou v obětech Černobylu zahrnuty i mozoly rakušáků měnících písek na školních hřištích?

0 0
možnosti
TM

Tomáš Marek

21. 2. 2012 16:55
Re: Prosím o vysvětlení k Černobylu

Nemohu mluvit za autora,ale znám tyto statistiky OECD a pokud jim správně rozumím, tak jde o oběti na životech v celém procesu od těžby až po generátory. Takže co se týká energie z uhlí a ropy plus plynu, jde především o oběti z oblasti těžby, přičemž jde o oběti přímé (důlní neštěstí, výbuchy zásobíků plynu a nehody v elektrárnách), nikoliv o lidi zemřelé na následky nemocí z povolání. Předpokládám, že na čele je v této oblasti Čína, kde jsou podmínky v dolech tradičně tragické. A znovu - pokud tyto statistiky správně chápu, tak by mělo jít o oběti z těch dolů, které primárně těží energetické uhlí, což je ale drtivá většina hnědouhelných a mnoho hlubinných. I když pokud vím, tak smrtelné nehody v tepelných elektrárnách nejsou zase tak neobvyklé - nikoliv ale v českých podmínkách. Nejsem si jist, ale pokud vím, tak obětí při těžbě uranové rudy je v posledních desítkách let minimum, což je dáno změnami v procesech těžby. Oběti Černobylu jsou kapitolou samou pro sebe.

0 0
možnosti
JH

George.Camomile.blog.idnes.cz

21. 2. 2012 13:20
Já dávám karmu a doufám, že se k tomu cíli 50%

alespoň přiblížíme.

0 0
možnosti
MS

Michal007

21. 2. 2012 13:12
Téma rizikovosti jednotlivých druhů elektráren

je dobře zpracováno včetně grafů v blogu

http://nejedly.blog.idnes.cz/c/80077/Kolik-lidi-zabiji-vyroba-elektriny.html

0 0
možnosti
J

jupp

23. 2. 2012 22:09
Re: Téma rizikovosti jednotlivých druhů elektráren

Odkaz pochazi od PSI Zurich, Paul Scherrer Institute http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Scherrer_Institute, vznikl sloucenim EIR (Eidgenössisches Institut für Reaktorforschung) a SIN (Schweizerisches Institut für Nuklearphysik). Je to firma pro podporu a rozvoj jaderne energie, nikoli bezpecnosti. PSI Zuerich je predvidatelna, podobne, jako od katolicke teologicke fakulty na otazku o antikoncepci. Puvab uvedenych vysledku je v metode. U konvencnich elektraren zname cely life-cycle, u JE nikoli. PSI z analyzy vyloucil vojenska a polovojenska zarizeni, jako je La Hague a Windscale a vse, co souvisi se zpracovavanim ''vyhoreleho' paliva a sklaovani odpadu. Zahrnuje take pouze prime obeti.

Diskuse mimoradnych udalosti (stupen 4 a vyse dle IAEO) je na http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_der_Unf%C3%A4lle_in_kerntechnischen_Anlagen

Vyhradne bezpecnosti se zabyva GRS pri TU Muenchen http://de.wikipedia.org/wiki/Gesellschaft_f%C3%BCr_Anlagen-_und_Reaktorsicherheit

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

21. 2. 2012 12:23
Tak nápad dobrý...

Pokud se příští volby povede udržet zelené magory mimo hru mohlo by to projít.

3 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Jmenuji se Jaroslav Veverka a bylo mi 50 let. Podnikám v oborech energetika, strojírenství a stavebnictví. Vedle práce je mým koníčkem sport, konkrétně hokej a fotbal.

Seznam rubrik