Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

25. 5. 2011 0:19
souhlas a karma

jednak je tu možnost recyklovat paliva (už dnes), v budoucnu s reaktory IV. generace a kombinací pomalých a rychlých reaktorů by měla přibýt přímá možnost výměny paliva mezi těmito reaktory, kdy výstup jednoho reaktoru bude vstup druhého a každé palivo by údajně mělo vydržet na cca 5 cyklů (tj. 50 let -  pokud každý kus paliva bude v daném reaktoru 5 let, jako dnes).

Ohledně omezených zdrojů - četl jsem, že uranu je na Zemi opravdu nespočetně, na dlouhá staletí. Jediné, co je nyní otázkou je cena - aby se některá naleziště vyplatilo využívat, musela by se zvednout.

Ekologisté (neplést prosím s ekology) jsou škůdci lidstva - jednak jsou jejich opatření nesmírně drahá, druhak je to penězotok do ekofirem a za třetí jsou veskrze tato ekoopatření více neekologická, než to, co nahrazují.

0 0
možnosti
K

kareldrabek.blog.idnes.cz

25. 5. 2011 10:54
Re: souhlas a karma

Docela rád bych viděl zhodnocení škod OZE - vyhodnocení vlivu na ekosystém, důsledky pro turistický ruch, likvidace FV panelů - kombinace teluru a kadmia je přímo úchvatná atd. Cena za OZE je, pokud tohle nebude vyřešeno, ještě podhodnocená.

0 0
možnosti
H

hromobiti03

24. 5. 2011 23:13
To je tak, s logikou zde daleko nedojdete,

rozhodně ne, když budete diskutovat s "ekology". Ono to ani nejde, protože ideologie většinou jakoukoliv logiku postrádá a z "ekologie" se bohužel ideologie stala. Bylo by fajn, dožít se chvíle, kdy lidstvo zvedne svůj průměr IQ alespoň o 20 bodů a bude schopno efektivně fungovat. Bohužel to je jen zbožné přání, lidstvo hovadiny provádělo, provádí a provádět bude dál.Chlapci podnikatelé s obnovitelnými zdroji mají za sebou zástup rozevlátých užitečných blbů, kteří budou nadšeně hlásat zelenou energii a brojit proti atomu, a už jim jaksi nedojde, že jádro je v současné době to nejefektivnější ekologické řešení, které máme k dispozici. Ale jak už jsem řekl předtím, požadovat od většiny lidí efektivitu myšlení a jednání je k ničemu. Vždycky se najde ideolog, kterého bude následovat stádo šťastně se usmívajících tupých oveček. A je jedno, jestli mají hnědé, rudé, nebo zelené chlupy. Hlavně že se pokaždé kráčí ke světlým zítřkům.

0 0
možnosti
T

tyfus

25. 5. 2011 14:42
Re: To je tak, s logikou zde daleko nedojdete,

Škoda že výše uvedený pán, kterému tak leží na srdci IQ do teď neví, že průměr IQ z definice tohoto ukazatele bude vždy 100. Je klidně možné, že se inteligence lidstva zvedne, ale inteligenční kvocient je definován právě tak, že průměr (už tedy nevím , jestli aritmetický, geometrický nebo harmonický, či zda se nejedná o jinou charakteristiku středu) je 100.;-D

0 0
možnosti
UC

emersonskej

24. 5. 2011 23:13
Souhlas

Karma !!!R^

0 0
možnosti
D

dampfer

24. 5. 2011 22:23
Možná

někoho nechtě urazím, ale ty, které znám a ""pracují"" ve hnutí Zelených, Dětí, Matek, Nesehnutých-- jsou podivíni, kteří touto ""činností"" se chtějí vymknout ze spárů obyčejnosti, pravidel civilizovaných lidí a často mají sexuální problémy. K vůli mokřadlu - nesouhlasí se stavbou obchvatu, stovky usmrcených ptáků u větrníků nevadí, hnusné panely fotovoltaických panelů-- také ne. Je to podivná společnost šibalů a jejich činnost by měla být přísně trestána, protože velmi škodí lidem.

0 0
možnosti
J

jack095

24. 5. 2011 22:08
Celá ekoogie je jen podvod.

To není nějáké výstřední heslo, to je výsledek regulérních výsledků tzv ekologických opatření. Kde nad jiné vyniká fotovoltaika.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Jmenuji se Jaroslav Veverka a bylo mi 50 let. Podnikám v oborech energetika, strojírenství a stavebnictví. Vedle práce je mým koníčkem sport, konkrétně hokej a fotbal.

Seznam rubrik