Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
H

hafusak2

20. 7. 2012 17:55
Ale stejně je to legrace,

když si vzpomenu, jak jsme tak asi kolem r. 1975 experimentovali /čistě doma a jen pro tu srandu/ s panely z rozebraných selenových usměrňovačů. A fungovalo to.:-)

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

20. 7. 2012 17:34
OK? takže to zlevní je jistě super

ale pořád zůstane nevypočitatelnost a nepredikovatelnost produkce. Tedy budou muset být solárky "zálohovány" jinými, veskrze "špinavými" zdroji, které ale ale dají řídit. To by se mělo do ceny jejich energie také promítnout... a zas jsme v nekonkurenceschopném pásmu.

Další věc je, že výroba FV panelů, ale stejně tak jejich likvidace, je poměrně ekologicky (a tím pádem finančně) náročná. Zatímco u výroby si nedělám iluze, že by to v Asii nějak hrotili, tak likvidace skončí na bedrech státu (tedy to zaplatí všichni), až producenti radši krachnou.

0 0
možnosti
JM

vinhifi

20. 7. 2012 12:03
solarní energie

až na to že v noci je tma... takže předpokladem je tak jako tak nucený výkup.

1 1
možnosti

neznámý pachatel

20. 7. 2012 12:22
Re: solarní energie

Samozřejmě, neřiditelnost těchto elektráren a nepředvídatelnost jejich výkonu je hlavní problém. Noc je ještě fajn, ta je předvídatelná, ale stačí, aby přes slunce přešel mrak a výkon klesne na zlomek toho původního. Energetici si nad tím rvou vlasy, ale vysvětlujte to takovým nadšencům, jako je autor.

1 1
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Jmenuji se Jaroslav Veverka a bylo mi 50 let. Podnikám v oborech energetika, strojírenství a stavebnictví. Vedle práce je mým koníčkem sport, konkrétně hokej a fotbal.

Seznam rubrik