Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB

V knize "Šifra mistra Leonarda" - Dana Browna, je dobrá věta, (zhruba) :

"Moderní člověk", říká faráři - "Žijete ve světě podivném, ponurém. My máme vymoženosti - telefony, internety, můžeme si volt i přes moře a vidět se" ! Moudrý služebník říká - "No to je i pravda ! Nicméně, mají tak lidé k sobě blíže" !? ...

Já vděčně a zpětně vidím, jaký obrovský význam měla "Přiblblá chajda" rodičů ! Pořízena v r. 1968, v lese, bez elektřiny - vody, jediný zdroj civilizace - Tranzistorové rádio ! To obydlí se stalo základem všeho, přirozenosti - Je ti zima - tak si zatop ze zásob ! Máš je ? Chceš se omýt - použil tedy přinesenou vodu ze studánky ! Na všechno si posviť Petrolejovou lampou ! Máš očištěný cylindr ?

Já si to tenkráte neuvědomoval, nicméně - Bezkonkurenčně nejlepší Silvestry ! Společné táboráky - záhada, všichni pěli a ovládali nějaké hudební nástroje ! Lidi, se bavili sami ! Prostý toaletní papír, dámská rtěnka - Karneval ! Poletující světlušky se svými omamnými světélky ! Osvětlovaly přepálené buřty a šťastné lidi ! K tomu svítily hvězdy - v žádném případě rudé ... !

Tam v lese, lidé k sobě skutečně měli blíže ! .Dnes už ani není třeba vést nějaké války - Na sídlišti stačí vypnout teplou vodu ! ..:-)

2 0
možnosti
PB

Karma.

Aspoň teď už víte, jak a co generace vašich rodičů umí posoudit a proč uvažuje jinak.

3 0
možnosti
  • Počet článků 13
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 889x
Cestovatel, fotograf, lingvista-samouk a tak trochu spisovatel-amatér. A celkem dobrodružný blázen :)) Zkrátka renesanční člověk

Můj cestovatelský vlog:

https://www.youtube.com/lexuniverse

Seznam rubrik