Svědectví laureátky Ceny Václava Havla - Nadie Murad Basee Taha - o umírněných muslimech.

Začnu obšírněji. Podle dvou studií, které zveřejnil think-tank Evropské hodnoty (tisková zpráva) odpovídají názory 44 % evropských muslimů definici náboženského fundamentalismu.

 Otázkou je, kolik z dotazovaných muslimů po pravdě přiznalo své fundamentalistické názory. Definici islámského (náboženského) fundamentalismu popsal think-tank Evropské hodnoty v odborném podkladu (odkaz) Programu pro soudržnou společnost, který se zabývá (ten podklad) extremistickými výklady islámu takto:

Definice islámského fundamentalismu podle think-tanku Evropské hodnoty

  Z výše uvedených studií též vyplývá, že šariíu, jakožto jediný, nebo hlavní, zdroj práva by zavedlo 72 % muslimů ve Francii, nebo 69 % muslimů v Británii. Šariía je nelidský systém islámského práva, který sice má v sobě zakomponováno mnohé dobré (péče o potřebné, bezúrokové bankovnictví - zákaz lichvy apod.), ale ve svém celku je naprosto neslučitelný s lidskými právy, a demokratickým zřízením, jak ostatně ve svém nálezu uvedl Evropský soud pro lidská práva. Však on právní systém nacistického Německa v sobě obsahoval také mnoho dobrého.

 

  Protože právě zažíváme imigrační krizi a naprostá většina příchozích jsou muslimy, musíme si uvědomit, že v zemích, odkud k nám tito imigranté proudí, je mnohem vyšší procento fundamentalistů a islamistů. Třeba v Afghanistánu 99 % muslimů považuje šariíu za jediný přijatelný zdroj práva, V Iráku 91 %, Pakistánu 84 %, Palestině 89 %, Maroku 83 % atd... (zdroj)

 

  11.10. 2016 ve 22:00 uvedla ČT24 pořad Události komentáře, ve kterém byl působivý rozhovor Davida Borka s jezídkou Nadiou Murad Basee Taha (odkaz). Nedokážu si vůbec představit, jakými hrůzami si tato mladá žena musela projít, ale nesmírně mě dojala bolest, která se jí čas od času promítala v očích, když si při odpovědích na otázky musela vzpomenout na nějaké z prožitých traumat.

 

  Korunou celého rozhovoru byla odpověď na otázku, ve které se redaktor ptá, do jaké míry je IS podporován místním, většinově sunnitským, obyvatelstvem (čas 7:28). Nadia odpověděla, že většina sunnitů (umírněných muslimů, těch dobrých sousedů, kteří se nám neustále podsunují coby prototyp mírumilovných muslimů - poznámka autora) z jejího města - Sindžár - se přidala k IS. Byli to i lidé, které znala - známí, kamarádi. Nikdo ze Sindžáru zajatým jezídkám nepomohl, když je odváželi na korbách aut. Ženy sunnitů dávaly bojovníkům IS pamlsky od radosti, že mají otrokyně - jezídky. Také tam zmiňuje, že to, co se jim stalo teď ve velkém, to, že je povraždili, nebo zotročili a znásilnili, se jim v soužití s muslimy děje v malém již tisíc (1 000) let!

 

  Otázkou je i to, kolik těchto dobrých sousedů a umírněných muslimů, co vítali IS, pomáhali chytat nemuslimské dívky a rabovali nemuslimský majetek, teď prchá před frontovou linií a derou se i s pomocí tohoto majetku, který uloupili jezídům, kurdům, židům, křesťanům a dalším, do Evropy a tady se ukrývají před spravedlností.

 

  Pokud poměr zastoupení muslimů v populaci překročí kritický bod, pak utvoří ucelené a uzavřené komunity. Hlavou mi vrtá, jak je možné, že stále existují lidé, kteří jsou přesvědčeni o tom, že s muslimy, lze sdílet demokratický sekulární stát, aniž bychom se neustále museli strachovat, kdy některému slušnému a umírněnému muslimovi dojde, že jsou jeho sousedé - nemuslimové - skvrnou ve tváři Alláha. Skvrnou, která se musí vymazat, zvláště, když jej za takový čin čekají nezměrné rozkoše v ráji, jeho rodina a komunita jej bude na vždy velebit a jeho děti budou mít v muslimské komunitě, díky jeho mučednictví, výsadní postavení. O tom, že se vzniku těchto komunit nedá zabránit, se přesvědčili v zemích na západ od nás.

 

  Prosím všechny, kteří chtějí v rámci humanity přijmout desetitisíce, až sto tisíc (jako Tomáš Prouza - státní tajemník pro evropské záležitosti při Úřadu vlády) muslimských "uprchlíků," kdy tím bude velikost muslimské komunity u nás již daleko za kritickým bodem, aby se znovu hluboce zamysleli, zda jejich tzv. "humanita" vyváží všechny ty zničené životy, mrtvé a znásilněné.

 

 

Edit: Protože mi v perexu nefungují hypertextové odkazy, tak je dávám sem.

Dvě studie o extremismu: www.evropskehodnoty.cz/studie-extremismus/

Tisková zpráva: www.evropskehodnoty.cz/wp-content/uploads/2016/05/TZ_studie_extremismus.pdf

Autor: Jaroslav Ptáček | neděle 16.10.2016 13:00 | karma článku: 44,32 | přečteno: 3592x